Održana šesta “Kotlićijada“ u majevičkom selu Miladići (foto)

Održana šesta “Kotlićijada“ u majevičkom selu Miladići (foto)


U majevičkom selu Miladići, organizovana je tradicionalna šesta “Kotlićijada” na kojoj je učešće uzelo 21 ekipa sa preko 300 učesnika, a ista je protekla u dobroj atmosferi i druženju, uz tradicionalnu pjesmu, muziku i neizbježni “kotlić“.

Ovo okupljanje Miladićana i pripremu kotlićijade je organizovao Organizacioni odbor na čelu sa Milanom Ilićem.

Na ovoj manifestaciji bili su prisutni u ime načelnika Opštine Lopare delegat iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik SDS Želimir Nešković, predstavnici opštine Čelić i gosti iz raznih udruženja dvije susjedne lokalne zajednice koje su pokrovitelji manifestacije.



Želimir Nešković je u ime načelnika Opštine Lopare Rade Savića i u svoje lično ime, pozdravio učesnike 6. kotlićijade u Miladićima te im se zahvalio na gostoprimstvu.



-Ovaj događaj je veoma važan u očuvanju tradicije Srba u ovom dijelu Majevice i važno je da se mještani Miladića okupljaju iako su većinski svoja ognjišta napustili u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu, rekao je delegat iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik SDS Želimir Nešković.



Miladićani, koji su rasuti po raznim zemljama svijeta, a na ovaj način održavaju vezu sa svojim zavičajem.

Organizator kotlićijade u Miladićima je Udruženje „Miladićana“, a podržali su je opština Lopare i opština Ugljevik.

Miladići su povratničko selo, koje po Dejtonskom sporazumu dio Opštine Čelić, a prije Odbrambeno-otadžbinskog rata je pripadalo Opštini Lopare.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак Održana šesta “Kotlićijada“ u majevičkom selu Miladići (foto) се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *