CRNADAK na Glavnom odboru u Bijeljini najavio da preuzima PDP u novembru!?

CRNADAK na Glavnom odboru u Bijeljini najavio da preuzima PDP u novembru!?


Potpredsjednik PDP Igor Crnadak je na sjednici Glavnog odbora PDP u Bijeljini (subota, 18. maj 2024.) najavio kandidaturu za predsjednika ove stranke, što bi se, kako je ranije najavljivano, trebalo desiti nakon lokalnih izbora, saznaje Srpskainfo.

Uprvom obraćanju članovima Glavnog odbora nakon odluke Predsjedništva o kandidatu za gradonačelnika Banjaluke, danas u Bijeljini, Crnadak je prvo istakao da čvrsto vjeruje u PDP i njenu čistu i iskrenu ideju o Republici Srpskoj kao poštenom, slobodnom i civilizovanom društvu, ističe naš izvor koji je prisustvovao sjednici. 

Obraćajući se članovima Glavnog odbora Crnadak je naveo da i dalje smatra da bi za PDP, opoziciju i Republiku Srpsku bilo bolje da PDP na oktobarskim izborima u Banjaluci nastupa sa nedvosmislenom antirežimskom politikom, kao 2020. godine, uz podršku cijele opozicije, ali da je Predsjedništvo odlučilo drugačije i da je to sada završena stvar.

Kako navodi naš izvor, Crnadak je istakao da je siguran da Glavni odbor i ogromna većina članstva smatra PDP jednim od najvažnijih stubova opozicije i da baš u tom smjeru PDP treba nastaviti svoje djelovanje.

Nakon toga, najavio je svoju kandidaturu za predsjednika PDP na unutarstranačkim izborima koji će se održati krajem godine i istakao da je spreman da preuzme PDP već od novembra i ponese odgovornost za rezultate partije u naredne četiri godine.

Podsjećamo, Predsjedništvo PDP je nedavno, pored zaključka da nema koalicija sa SNSD ni na jednom nivou, donijelo i zaključak da aktuelni prvi potpredsjednik ove stranke i gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, neće biti kandidat za poziciju prvog čovjeka PDP, o čemu je Srpskainfo ranije pisala.

U izjavi za Srpskainfo, Crnadak nam je potvrdio da je najavio kandidaturu za predsjednika PDP:

– Tačno je, htio sam da članovima Glavnog odbora lično saopštim šta su mi namjere, jer je bilo mnogo špekulacija o mom budućem djelovanju u PDP. Nisam želio da oni koji o tome donose odluku saznaju iz medija. Prema tome, spreman sam da vodim PDP, ali sva priča o tome sada prestaje i nastaviće se tek nakon lokalnih izbora – rekao je Crnadak. 

Na kraju, Crnadak je naveo da je uvjeren  u široku podršku i rukovodstva i članstva i da će viziju PDP za sljedeće četiri godine predstaviti tek kad se završe lokalni izbori, koji su sada prioritet.

– Ali, ono što mogu već sad reći je da će tri temeljna principa za budućnost biti: jedinstvo PDP, čvrsti stavovi o ustavnopravnoj poziciji Republike Srpske, kao i nastavak borbe protiv režima, njihove korupcije, ekonomskog propadanja i okupiranih institucija, uz predstavljanje konkretnih rješenja, te puno jedinstvo opozicije i postizanje sveobuhvatnog dogovora za opšte izbore najkasnije do ljeta 2025. godine – istakao je Crnadak.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

Чланак CRNADAK na Glavnom odboru u Bijeljini najavio da preuzima PDP u novembru!? се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *