UGLjEVIK PODRUČJE BEZ MINA: Načelniku Periću uručen sertifikat (foto)

UGLjEVIK PODRUČJE BEZ MINA: Načelniku Periću uručen sertifikat (foto)

Područje opšine Ugljevik od danas je zvanično bez mina na radost svih naših stanovnika, poručio je načelnik Ugljevika Vasilije Perić.

Njemu je na današnjoj ceremoniji na Tursanovom brdu, područje opštine Ugljevik, uručen sertifikat od Centra za uklanjanje mina u BiH /BH MAC/ za izuzetan doprinos protivminskog djelovanja u BiH.

-Ovo je izuzetno značajan projekat sa stanovišta bezbjednosti građana cjelokupnog ovog kraja za dalji razvoj i unapređenje života ovog područja-rekao je Perić i zahvalio predstavnicima ambasade Savezne Republike Njemačke u BiH za finansijsku podršku ovom projektu za demoniranje svih pet opština regije Majevice u iznosu od 10 miliona evra.

Zamjenik njemačkog ambasadora u BiH Bernard Abels nazvao je ovaj projekat izvarednim koji zajedno spaja pet opština i koji će imati uticaj na zajednički ekonomski razvoj.

-Dvije opštine su iz Republike Srpske, Ugljevik i Lopare, i tri iz Federacije BiH, Teočak, Čelić i Sapna. Veoma smo ponosni što možemo da podržimo ovaj važan projekat za građane-rekao je Abels.

Direktor BH MAC Enis Horozović istakao je da je izuzetno pozitivna međuopštinska i međiuentitetska saradnja.

-Ovaj projekat je završen u opštini Ugljevik a ukupno u svih pet opština biće završen do polovine sljedeće godine i sav ovaj prostor će biti oslobođen od mina-rekao je Horozović.

Sekretar ministarstva Civilnih poslova u Savjetu ministara BiH Biljana Čamur Veselinović rekla je da je ovo veliki rezultat za stanovnike ovog područja i za sve investitore koji žele da ulažu u turizam i ove divne predjele.

-Zahvalni smo Saveznoj Republici Njemačkoj koja je investirala u ovaj posao da se deminira prostor u ovih pet opština. Danas smo obilježili uspješan posao deminiranja u Ugljeviku a nadam se što skorije i u ostalim opštinama regije Majevice-rekla je Veselinovićeva.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici OSCE-a, MAG-a, kao i načelnici opština Teočak, Čelić, Sapna i Lopare.

Dešavanja u Semberiji
Izvor: desavanjausemberija.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *