TELEFONI IMAJU ROK TRAJANJA Prepoznajte znakove da je vrijeme za novi uređaj

TELEFONI IMAJU ROK TRAJANJA Prepoznajte znakove da je vrijeme za novi uređaj


Pametne telefone koje već godinama svugdje nosimo sa sobom možemo koristiti za slušanje muzike, plaćanje namirnica, ali i nebrojene druge stvari. Ovi uređaji postali su izdržljivi i prilično su dugotrajni, čak i ako im povremeno treba servis.

Kupovina novog telefona veliki je izdatak pa je razumljivo da želite zadržati stari koliko god je to moguće.

Tehnički stručnjaci za BestLife otkrili su kada je vrijeme za zamjenu pametnog telefona i na koje sve znakove treba obratiti pažnju.

– Operativni sistem obično podržava telefon u prosjeku oko pet godina, sa svim uključenim sigurnosnim ažuriranjima – kaže Stiven Atval, izvršni direktor i osnivač The Big Phone Store.

Iako tehnološke kompanije vole davati velike najave o poboljšanim mogućnostima svojih najnovijih modela, nije svako izdanje dobro.

– Kao stručnjak za tehnologiju, preporučujem da svoj pametni telefon zamijenite kada je star nekoliko generacija – kaže Radžeš Namase, tehnološki bloger i suosnivač TechRT-a.

– Iako možete popraviti neke probleme s hardverom na starijim modelima, dobivanje modernih funkcija poput plaćanja dodirom i boljih mogućnosti kamere može učiniti korisničko iskustvo puno boljim.

Popravak košta previše

Posljednjih godina telefoni su poboljšani kako bi se oporavili od padova i oštećenja vodom. Međutim, kako se problemi povećavaju, njihovo održavanje može postati skupo.

– Iako je popravak ovih problema uvijek opcija, ako vaš telefon ima nekoliko problema odjednom, gnjavaža i trošak popravljanja svega možda se ne isplati – kaže Dan Kvik, predsjednik Mobile Klinik.

Problemi s trajanjem baterije

Svi znaju da se baterije s vremenom kvare. Umjesto da živite vezani uz punjač i utičnicu, razmislite o zamjeni telefona.

Problemi s vezom



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *