A.D.”GRAD” BIJELJINA – TREĆI DAN SAJMA U NOVOM SADU (foto)

A.D.”GRAD” BIJELJINA – TREĆI DAN SAJMA U NOVOM SADU (foto)


Treći dan Novosadskog sajma obilježila je dodijela priznanja Novosadskog sajma za kvalitet proizvoda koja su juče uručena u nekoliko robnih grupa, a Velikim šampionskim peharom nagrađeno je 14 proizvođača. Uručena su priznanja učesnicima ocjenjivanja kvaliteta prerađevina od voća i povrća, supa i začina, voćnih sokova, kafe i čajeva, voda i ostalih bezalkoholnih pića, u grupi proizvodi na bazi žita i brašna, te u kategorijama mliječni proizvodi, sirevi i sladoledi, meso i prerađevine od mesa.

Priznanja su uručena i za kvalitet pčelinjih proizvoda i opreme za pčelarstvo, u robnim grupama proizvodi hemijske industrije, konditorski proizvodi, sjemenski materijal, jestiva i maslinova ulja, biljne masti, margarini, majonezi, konzumna jaja, procesna oprema i zanatska poljoprivredna oprema.

Trećeg dana sajma, izvršni direktor A.D.”Grad” Bijeljina Boban Jovičević održao je sastanak sa g. Borisom Nicolas Erjavecom, izvršni direktorom Pomurskog sejema iz Slovenije na temu buduće saradnje sajma INTERAGRO i Pomurskog sejema. Pomurski sejem je organizator Međunarodnog poljoprivrednog i prehrambenog sajma u Gornjoj Radgoni (Slovenija) koji se ove godine održava u periodu od 24 – 29.08.2024. godine, 62. po redu.

Koen van Ginneken savjetnik za poljoprivredu ambasade Holandije u Mađarskoj, inicirao je sastanak sa predstavnicima A.D.”Grada” na temu učešća holandskih privrednika na ovogodišnjem sajmu INTERAGRO. Ispred A.D.”Grad” sastanak je vodila Jasna Pazarac.

Od ostalog, treba izdvojiti seminar održan, na štandu Italije, gdje je ambasador Italije Luka Gori govorio o temi „Poljoprivreda 5.0 – Inovacije u održivoj poljoprivredi“, a ujedno predstavio I sajam EIMA u Bolonji.

U Hali „Master“, na štandu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, na panel-diskusiji juče se govorilo o stanju i perspektivama voćarstva i vinogradarstva.

I narednih dana, A.D.”Grad” Bijeljina će svoje aktivnosti na Sajmu usmjeriti na promociju INTERAGRO 2024.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак A.D.”GRAD” BIJELJINA – TREĆI DAN SAJMA U NOVOM SADU (foto) се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *