U Bijeljini i ove godine organizovana manifestacija „Dani dječije kulture“ (foto, video)

U Bijeljini i ove godine organizovana manifestacija „Dani dječije kulture“ (foto, video)


Programom predškolskih ustanova, danas je na Platou Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ u Bijeljini treća po redu manifestacija „Dani dječije kulture“. 



„Izuzetno smo ponosni na ovu manifestaciju koju organizujemo treću godina zaredom. Ideja je bila da, prije tri godine, na ovaj način proslavimo 90 godina sa našim najmlađim sugrađanima i korisnicima i održali smo se već treću godinu zaredom. Zaista smo ponosni što okupljamo veliki broj djece krajem maja svake godine i vjerujem da će ova manifestacija postati tradicija. Na otvaranju ove kulturne manifestacije učestvuje preko 17 vrtića, tri srednje škole i četiri osnovne škole iz grada i dvije seoske škole. Zadovoljstvo sa svima njima sarađivati, prije svega, veliko je zadovoljstvo vidjeti veselu i razigranu djecu i ono što je najvažnije jeste da podržavamo svu talentovanu djecu koja će danas i narednih dana prikazati sve svoje talente i umijeća koja imaju i koja stiču tokom svog školovanja“, rekla je direktor bijeljinske Biblioteke Željana Arsenović.

Zamjenik Ombudsmana za djecu RS Jovanka Vuković

Zamjenik Ombudsmana za djecu RS Jovanka Vuković istakla je zadovoljstvo što i ove godine učestvuju na ovakvom dječijem kulturnom događaju. 

„Ovo je lijepa manifestacija i lijepa poruka za svu djecu našeg grada. Ombudsman za djecu svaki put insistira na tome da radimo i afirmativne stvari, dakle da ne reagujemo samo po prijavama, žalbama, da ne govorimo o narušavanju prava djeteta. Ovo je, upravo, jedno pravo djeteta koje se ispunjava – pravo na kulturu, na igru, da stvaramo naviku našoj djeci da budu dio kulturnih događaja i da može kulturom i umjetnošću mnogo toga lijepog da se kaže i da napredujemo u njihovom razvoju. Zbog toga pozdravljam, još jednom, ovu aktivnost vezano za kulturno napredovanje naše djece“, istakla je Vuković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак U Bijeljini i ove godine organizovana manifestacija „Dani dječije kulture“ (foto, video) се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *