II Simpozijum o aritmijama od 24. do 26. maja u Bijeljini

II Simpozijum o aritmijama od 24. do 26. maja u Bijeljini


II Simpozijum o aritmijama koga organizuje Udruženje kardiologa Republike Srpske, odžaće se 24.05.do 26.05.2024. godine u Hotelu „Drina“ u Bijeljini. Riječ je o Stručnom skupu o ovoj značajnoj temi, a učestvovaće eminentni stručnjaci sa područja Republike Srpske, Srbije i Federacije BiH.

Aritmije predstavljaju poremećaje srčanog ritma, a nastaju zbog poremećaja u stvaranju, odnosno, provođenju električnog impulsa odgovornog za rad srca. Okosnicu liječenja, uz medikamentoznu terapiju, danas čine i razni ablacijski postupci koji koriste radiofrekventnu energiju, odnosno krioenergiju, kao sredstvo uništavanja supstrata aritmije. S obzirom da su poremećaji srčanog ritma podjednako zastupljeni u svim životnim dobima, čineći značajan javnozdravstveni problem, II Simpozijum o aritmijama biće tematski obrađena kroz  4 sesije i panel diskusije i  praktične vježbe kroz radionice ( izvodjenje  transeptalne pukcije)

U Simpozijumu o aritmijama učestvovaće doktori iz IKVB Dedinje, IKVB Sremska Kamenica, KC Bežanijska kosa, Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, MIB (Medical institute Bayer) Tuzla, JZU Bolnica “Sveti vračevi” Bijeljina.

Skupu će se na početku obratiti:

  1. Primarijus dr Milica Lovrić, predsjednik Udruženja kardiologa Republike Srpske
  2. Profesorica dr Tamara Kovačević-Preradović,Predsjednik UO Udruženja kardiologa RS
  3. Dr Mikajlo Lazić, direktor JZU Sveti Vračevi, Bijeljina
  4. Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske drAlen Šeranić, koji će i ozvaničiti početak rada “Škole aritmije”

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак II Simpozijum o aritmijama od 24. do 26. maja u Bijeljini се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *