KOVAČEVIĆ: Očigledno je da u opoziciji nema interesa da se zaštite prava Srpske

KOVAČEVIĆ: Očigledno je da u opoziciji nema interesa da se zaštite prava Srpske


Iako SNSD smatra da je ubjedljivo najbolje rješenje da sve parlamentarne stranke iz Republike Srpske sjednu zajedno i da izađu sa jedinstvenim stavom da neće nastupiti na izborima koje je raspisala Centralna izborna komisija po nametnutom zakonu Kristijana Šmita, ipak je očigledno da u opoziciji ne postoji bilo kakav interes da se zaštiti Srpska, izjavio je delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević za RTRS.

Kovačević je upozorio da je „u tom smislu potpuno očigledno da je jedina namjera opozicije bila ta da SNSD ne izađe na izbore i da oni konačno, na bilo koji način, pobijede“.

– Mogli bi da pobijede jedino tako da nas nema. Mislim da je u tom kontekstu jako bitno da građani znaju da SNSD sam na izborima dobije više glasova građana Srpske od cijele opozicije i svih stranaka opopzicije zajedno. Dakle, to je bio njihov jedini cilj. Ne bilo kakav interes za Srpsku, ne bilo kakva zaštita prava Srpske ili prava građana Srpske nego taj najsitniji mogući interes da pokušaju profitirati od toga da na izborima ne bude onih koje ne mogu i neće da pobijede nikada – rekao je Kovačević.

Kovačević smatra da su to jako loše stvari i jako loše poruke za Srpsku i za sve njene građane.

– Mi i dalje smatramo da na te izbore ne treba izaći, ali ukoliko budemo prinuđeni, sigurno je da nećemo prepustiti vlast i sudbinu građana Srpske u ruke onima koje Republika Srpska ne interesuje. Vidimo da oni sada imaju raznorazne komentare, pa onda čujemo Draška Stanivukovića koji kaže kako su Milorad Dodik i SNSD podvili rep, kako je on bio spreman da sprovede izbore po Izbornom zakonu Srpske. A dan prije toga predsjednik njegove stranke kaže da će prijaviti i Stanivukovića na izbore koje organizuje CIK. Pa kakve su to licemjerne podvalice na koje ne može da padne ni dijete u vrtiću? – upitao je Kovačević.

Kovačević je poručio opoziciji da se uozbilji, dodavši da je jasno da opozicija ne želi da štiti prava Srpske.

– Јasno je da ih isključivo zanimaju njihovi sitni politički interesi i mogućnost da možda dobiju komadić vlasti jer nas, eto, ne bi bilo. U tom smislu i kontekstu će nas onda biti. Sigurno nećemo dozvoliti da na taj način budu prevareni građani Srpske – poručio je Kovačević.

Kovačević je napomenuo da građani veoma dobro znaju sve prevare i sitne podvale opozicije i da sigurno neće dozvoliti da se takvi ikada više vrate na vlast u Srpskoj.

– Vidimo isto Milana Miličevića koji kaže kako smo mi nešto pokrali. Јa ne znam stvarno ko je to ko je sproveo pljačkašku privatizaciju i uništio sve firme u Srpskoj? Meni se čini da je to bio SDS sa svojim partnerima iz današnje opozicije. Јa ne znam stvarno ko je to imao najniže penzije u istoriji Evrope i ko je to ko je kasnio godinama u isplaćivanju tih penzija? Јe li to SNSD ili je to SDS sa svojim partnerima? Јa bih rekao da je to SDS sa svojim partnerima, a da je SNSD onaj koji penzije isplaćuje prije svih i isplaćuje ih apsolutno redovno. Da li je SNSD taj koji je imao najmanji broj zaposlenih i najveći broj nezaposlenih ili je to SDS? Јa bih rekao da je to opet SDS, a da je SNSD onaj koji je uspio da oporavi Republiku Srpsku do tog nivoa da danas imamo ubjedljivo najveći broj radnika zaposlenih u Srpskoj i ubjedljivo najmanji broj nezaposlenih ljudi – zaključio je Kovačević.

Dešavanja u ijeljini
Izvor: rtrs.tv

Чланак KOVAČEVIĆ: Očigledno je da u opoziciji nema interesa da se zaštite prava Srpske се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *