POBJEDNIČKOJ MJESNOJ ZAJEDNICI 300.000 KM: Počinje festival „Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“

POBJEDNIČKOJ MJESNOJ ZAJEDNICI 300.000 KM: Počinje festival „Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“


Ono čime se Semberija može ponositi su vrijednosti koje će ove, 2024. godine ponovo biti oživljene u novom izdanju starog dobrog festivala „Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“.

„Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“ je autentična kulturno-umjetnička manifestacija koja je prvi put održana davne 1967. godine i kao takva važi za jednu od manifestacija sa najdužom tradicijom u Republici Srpskoj i BiH.

-Dragi ljubitelji folklora i tradicije, kao što smo to i najavili, festival „Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“ se vraća na velika vrata, najavio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Festival „Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“ će biti održan u vremenskom periodu 12-21. juna 2024. godine.

Petrović napominje da će prijavni formular za učešće na festivalu biće dostupan od sljedeće sedmice, a prijave će trajati do kraja mjeseca maja, zaključno sa 31. majem 2024. godine kao i da se prijave mogu podnositi putem elektronske pošte ili ličnim dostavljanjem popunjenog formulara u Od‌jeljenje za društvene d‌jelatnosti Gradske uprave Grada Bijeljina.

Petrović takođe ističe da je neophodno da se Savjeti MZ izjasne da li na takmičenje izlaze samostalno ili udruženi sa susjednim MZ.

Takmičarske kategorije su:

-Narodne igre – takmičenje KUD-ova

-Pjesma

-Sviranje instrumenta

-Znanje

-Sportske igre (nadvlačenje konopca, skok u dalj, skok u vis i još noviteta)

U 2024. oživljava “stari, dobri“ festival “Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“ (foto)

Nagradni fond festivala „Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“ će biti raspod‌ijeljen po kategorijama takmičenja, a posebna nagrada je pobjednička – najbolja MZ.

-Pobjedničku nagradu može odnijeti MZ ili grupa udruženih MZ koja ima takmičare u svim kategorijama i najveći ukupan zbir poena (poeni se sabiraju po kategorijama), napominje Petrović.

-Posebna nagrada u iznosu 300.000 KM očekuje pobjedničku MZ koja će tokom 2024. i 2025. godine biti dodijeljena za infrastrukturne i druge projekte (obnova ili izgradnja doma kulture, obnova prostorija MZ, asfaltiranje, izgradnja d‌ječijeg igrališta, obnova škole, podrška pojedinim socijalno ugroženim mještanima ili podrška ratnim vojnim invalidima ili demobilisanim borcima te MZ), saopštava Petrović.

Gradonačelnik Bijeljine dalje kaže da će kombinaciju projekata izabrati narod pobjedničke MZ nakon festivala na narodnom zboru!

-Zapratite stranicu Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju kako bi bili u toku i dobili sve potrebne informacije. Od danas pa do kraja festivala ova stranica će imati za cilj da vam pruži sve neophodne informacije u vezi sa takmičenjem (pravila, način prijave, nagradni fond, program…), da se predstave takmičari, žiri, organizacioni odbor i da se prisjetimo kako je nekada bilo, kaže dalje Petrović.

-Mnogo prijatnih iznenađenja nas očekuje, zato nas pratite i budite dio prelijepe semberske priče koju zajedno ispisujemo, zaključio je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак POBJEDNIČKOJ MJESNOJ ZAJEDNICI 300.000 KM: Počinje festival „Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“ се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *