A.D.”GRAD” BIJELJINA na 91. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu (foto)

A.D.”GRAD” BIJELJINA na 91. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu (foto)


Pod sloganom „Najbolje iz Vojvodine“, u Novom Sadu danas je otvoren 91. Međunarodni sajam poljoprivrede, koji ove godine okuplja više od 1.200 izlagača iz 40 zemalja i trajaće do 23. maja.

Sajam je svečano otvorio premijer Srbije Miloš Vučević, a prisustvovali su i predsednica Pokrajinske vlade, Maja Gojković, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije, Aleksandar Martinović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srpske, Savo Minić, gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, evropski komesar za poljoprivredu, Januš Vojčehovski, kao i  brojne zvanice.

A.D.”GRAD” Bijeljina kao organizator najveće poljoprivredne manifestacuije u BiH, uzeo je svoje učešće na ovom prestižnom i najvećem agro-biznis događaju u regionu, gdje će tokom 6 dana trajanja predstaviti, a ujedno i ozvaničiti početak promocije INTERAGRO 2024. Podršku predstavljanju Sajma INTERAGRO 2024 pružio je danas i ministar Savo Minić sa saradnicima.

Predstavnici A.D. “GRAD” Bijeljina danas su bili gosti na štandu Privredne komore Vojvodine, dugogodišnjem partneru sajma INTERAGRO. Tom prilikom u znak zahvalnosti, direktor Ratomir Draganić uručio je povelju predsjedniku Privredne komore g. Bošku Vučureviću izrazivši zahvalnost za podršku i doprinos koji Privredna komora pruža.

Podršku Sajmu INTERAGRO pružio je i predsjednik Privredne komore Republike Srpske g. Pero Ćorić istakavši da manifestacija INTERAGRO ima važnu ulogu u razvoju poljoprivrede u Republici Srpskoj, te evidentan njen razvoj mora imati i veću podršku privredne komore i njenih područnih jedinica.


Na sastanku sa sekretarom Privredne komore Srbije, g. Aleksandrom Bogunovićem, bilo je riječi o učešću privrednika iz Srbije u sklopu Privredne komore Srbije na našem sajmu, kao i daljim koracima u preuzimanju uloge Zemlje partnera Republike Srbije na Međunardnom sajmu poljoprivrede, lova i ribolova u Bijeljini.

Od ostalih sastanaka tokom prvog dana sajma, treba izdvojiti sastanke sa direktorom Instituta za povrtarstvo Smederevska Palanka, prof. dr Nenadom Đurićem, i sastanak sa direktorom Privrednog društva za razvoj poljoprivrede “Zlatiborski eko agrar” g. Markom Marićem.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак A.D.”GRAD” BIJELJINA na 91. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu (foto) се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *