Udruženje medicinskih sestara i tehničara organizovalo godišnju proslavu – VEČE BIJELIH MANTILA U BIJELJINI (foto, video)

Udruženje medicinskih sestara i tehničara organizovalo godišnju proslavu – VEČE BIJELIH MANTILA U BIJELJINI (foto, video)


Udruženje medicinskih sestara i tehničara večeras je organizovalo godišnju proslavu u svečanom salonu Exkluziv kojem je prisustvovalo preko 350 članova i gostiju. 

Proslavi je prisustvovao i predsjednik  Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Republike Srpske Mirko Šerbedžija.














Tatjana Perić, predsjednik Saveznog udruženja medicinskih sestara i tehničara Republike Srpske, istakla je da je u protekloj godini urađeno mnogo na jačanju Saveza medicinskih sestara, kao i na samoj edukaciji.

“Ovom prilikom bih da pohvalim regije koje su članice Saveza medicinskih sestara i tehničara RS, a to su Istočno Sarajevo, Foča, Trebinje, Doboj, kao i bijeljinska regija koji su svojim aktivnostima u proteklom periodu učinili da Savez bude ojačan”, rekla je Tatjana Perić.

Ona je takođe istakla da je položaj medicinskih sestara u proteklih nekoliko godina u usponu.

“Iako odlazi veliki broj medicinskih sestara i tehničara, nastojimo da ih zadržimo u smislu edukacije, osnaživanja i stvaranja lidera od medicinskih sestara i tehničara kroz razne edukacije koje sprovodi Savez i ministarstvo zdravlja”, kaže Perić.

Mirko Šerbedžija, predsjednik Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Republike Srpske, istakao je da je sestrinstvo jedno od najhumanijih zanimanja, kojem nažalost prijeti nestanak, ukoliko se kroz zakonske regulative ne uredi profesija.

“Mi večeras ovde vidimo jednu svijetlu budućnost sa jednim mladim kadrom koji sigurno želi da ostane ovde, a da bi oni ostali, moramo kroz zakonske regulative urediti našu profesiju, ponuditi im jednu perspektivu i oni će sigurno  ostati, a to će značiti budućnost i za naše pacijente i za Republiku Srpsku. Ako bi im ponudili perspektivu, nadu da će struka urediti situaciju, da ćemo priznati diplome, povećati plate, omogućiti jedan normalan rad u zdravstvenim ustanovama, sigurno da bi došli u situaciju da se i kolege koje su otišle u zemlje zapadne Evrope, da nam se vrate ovamo, što bi za nas bio jedan apsolutno veliki pomak”, rekao je Šerbedžija.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак Udruženje medicinskih sestara i tehničara organizovalo godišnju proslavu – VEČE BIJELIH MANTILA U BIJELJINI (foto, video) се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *