PREKRŠEN POSLOVNIK: Nešković (SDS) napustio sjednicu Doma naroda PS BiH

PREKRŠEN POSLOVNIK: Nešković (SDS) napustio sjednicu Doma naroda PS BiH


Želimir Nešković (SDS) srpski delegat u Domu naroda BiH napustio je sjednicu zbog, kako kaže, kršenja poslovnika. 

Na početku sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH povela se burna rasprava o uvrštavanju na dnevni red Prijedloga Zakona o Ustavnom sudu BiH, što je zatražio delegat SDS-a Želimir Nešković na osnovu zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske. 

“Već šestu ili sedmu sjednicu Kolegijum Doma naroda grubo krši moja prava kao delegata. Predsjedavajućem Ademoviću kolege Špirić i Čović sugerišu da treba da se uvrsti kao tačka dnevnog reda i Zakon u Ustavnom sudu BiH. Obavezne tačke se ne mogu izostaviti sa dnevnog reda”, izjavio je Nešković i dodao:

“Koleginica Marina Pendeš je tako podnijela Zakon o izmjeni zakona o odbrani. Ovaj zakon je isto trebao biti na dnevnom redu bez da o njemu razmatra Kolegijum ili da o uvrštavanju glasaju delegati. Zakon o Ustavnom sudu BiH koji sam predložio je isti. Ademović nastavlja sjednicu i nema drugog načina nego da je napustim.”
Kako je kazao, treba jednom stati u kraj kršenju poslovnika kada je u pitanju uvrštavanje bilo kog zakona.
“Ako se na idućoj sjednici ne nađe Zakon o Ustavnom sudu BiH na dnevnom redu pokrenuću upravni spor protiv članova Kolegijuma Doma naroda”, zaključio je Nešković.
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак PREKRŠEN POSLOVNIK: Nešković (SDS) napustio sjednicu Doma naroda PS BiH се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *