DVA MILIONA KM ZA SANIRANJE POSLJEDICA SVINJSKE KUGE

DVA MILIONA KM ZA SANIRANJE POSLJEDICA SVINJSKE KUGE


DVA MILIONA KM ZA SANIRANJE POSLJEDICA SVINJSKE KUGE
Upravni odbor Fonda solidarnosti Republike Srpske, na sjednici koja je održana danas u Banjaluci, donio je Odluku o isplati dijela sredstava direktne podrške korisnicima u ukupnom iznosu od 2.000.000,00 KM za prevazilaženje posljedica izazvanih zaraznom bolesti životinja – afričke kuge svinja i saniranje poremećaja na tržištu i obnovu svinjskog fonda.

Isplata će se vršiti na osnovu pojedinačnih rješenja koje će za svakog korisnika donijeti Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Za realizaciju ove odluke zadužuju se Fond solidarnosti Republike Srpske, Ministarstvo finansija i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Prethodno, Upravni odbor Fonda solidarnosti Republike Srpske usvojio je statut kojim se uređuje organizacija, djelatnost, organi, kao i druga pitanja od značaja za rad i poslovanje Fonda solidarnosti Republike Srpske.

Fond solidarnosti je pravni sljedbenik Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske i Kompenzacionog fonda Republike Srpske i preuzima njihova prava i obaveze. Cilj Fonda solidarnosti je pružanje pomoći na načelima solidarnosti usljed elementarnih nepogoda, prirodnih, tehničko-tehnoloških i ekoloških katastrofa, zarazne bolesti ljudi i životinja, ozbiljnih poremećaja na tržištu i svih drugih nepredviđenih događaja čije nastupanje, kao i posljedice se ne mogu predvidjeti.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак DVA MILIONA KM ZA SANIRANJE POSLJEDICA SVINJSKE KUGE се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *