Vrijedna donacija Vase Šubarića za JU OŠ „Petar Petrović Njegoš” Velika Obarska

Vrijedna donacija Vase Šubarića za JU OŠ „Petar Petrović Njegoš” Velika Obarska


Vaso Šubarić uručio vrijednu donaciju osnovnoj školi „Petar Petrović NJegoš” iz Velike Obarske

Kroz društveno odgovorne aktivnosti i nesebično zalaganje, Vasilije Vaso Šubarić, nekadašnji učenik JU OŠ „Petar Petrović NJegoš” iz Velike Obarske, a danas ugledan biznismen iz inostranstva je pokazao velikodušnost i uručio vrijednu donaciju osnovnoj školi koju je i sam pohađao do petog razreda.

Sjećajući se svih lijepih trenutaka iz školskih klupa, odlučio je pomoći radu ove vaspitno-obrazovne ustanove u cilju boljeg i adekvatnijeg obrazovanja mladih. Posebna i značajna donacija velikog humaniste, Vase Šubarića se sastoji od osam istorijskih i geografskih karata, dva projektora sa projektnim platnom, a posebno je obogaćen i knjiški fond biblioteke kupovinom i dopunom školskih lektira. Ukupan iznos sredstava donacije je oko 5.000 konvertibilnih maraka.

Ova donacija je od velikog značaja kako za učenike, tako i nastavnike ove vaspitno-obrazovne ustanove. Na ovaj način su osigurani još bolji uslovi za realizaciju i praćenje nastavnog procesa. Karte će omogućiti bolje uslove za rad i usvajanje novih znanja, učenicima koji pohađaju osnovnu školu. Posebno smo radosni što su kupljena i dva projektora sa projektnim platnom. Učenici će od sada moći na još bolji i funkcionalniji način usvajati znanja iz svih oblasti nastavnog plana i programa. Sem funkcionalnosti, ovaj vid donacije ima i poseban estetski karakter jer su sada učionice dodatno opremljene što će uveliko doprinijeti unapređenju nastavnog procesa u našoj školi, a đacima olakšati pristup učenju.

Da se u JU OŠ „Petar Petrović NJegoš” iz Velike Obarske kontinuirano ulaže u poboljšanje uslova rada učenika dokazuje upravo donacija Vasilija Vase Šubarića, velikog humaniste. Pored istorijskih i geografskih karata i projektora, škola je bogatija i za nove naslove školskih lektira koje su uljepšale i obogatile knjiški fond školske biblioteke.

Istorijske karte, projektori i lektire će dodatno olakšati pristup svim učenicima i savladavanje svih prepreka prilikom učenja. Šubarić je istakao da je ulaganje u mlade generacije, ulaganje u budućnost Republike Srpske.

Nesebičan, odgovaran i bezuslovan pristup odgoju i obrazovanju naših učenika, jedini je pravi put u ostvarenju zajedničkih ciljeva.

Ovom prilikom uprava škole je izrazila veliku zahvalnost nekadašnjem učeniku, Vasiliju Vasi Šubariću koji je učinio veliki gest vrijednom donacijom kojom je dodatno omogućio i poboljšao kvalitet nastave. Ovim gestom je pokazao da zajednički možemo mnogo, a sve u cilju što kvalitetnijeg obrazovanja mladih. Nadamo se da će i drugi privredni subjekti slijediti njegov primjer i donacijom pomoći funkcionalnijem i adekvatnijem odvijanju nastave u školi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак Vrijedna donacija Vase Šubarića za JU OŠ „Petar Petrović Njegoš” Velika Obarska се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *