Učenici iz JU OŠ „Petar Petrović Njegoš” iz Velike Obarske osvojili drugo mjesto na opštinskom takmičenju „Misli mine”

Učenici iz JU OŠ „Petar Petrović Njegoš” iz Velike Obarske osvojili drugo mjesto na opštinskom takmičenju „Misli mine”


Kako bi kod učenika razvijali svijesti o opasnostima od mina, te na taj način umanjili posljedice rata i zaštitili djecu, ali i ostalo stanovništvo organizacija Crvenog krsta Republike Srpske je organizovala takmičenje učenika svih osnovnih škola sa područja opštine Bijeljina.

Na takmičenju su učestvovali učenici sedmih razreda, a OŠ „Petar Petrović Njegoš“ iz Velike Obarske su predstavljali učenici: Katarina Gavrić, Igor Panić i Mile Jović. U pratnji učenika je išao nastavnik Pravoslavne Vjeronauke, Goran Bogdanović.

Takmičarski duh, volja i želja za usvajanjem novih znanja kod učenika nisu izostali, te su sedmaci zauzeli drugo mjesto na opštinskom nivou takmičenja. Učenici su time pokazali izuzetno znanje iz ove oblasti, ali i svoje vještine i sposobnosti. Pored vještina i takmičarskog duha, izuzetno je važno da takmičari sa sobom ponesu znanje o ovoj temi kako bi na što adekvatniji način prenosili usvojene informacije na svoje vršnjake.

Takmičenje je održano u okviru programa „Upozoravanje od mina”, a pod nazivom „Misli mine”. Takmičenje iz oblasti poznavanja mina i ubojnih sredstava za učenike osnovnih škola predstavlja veoma važnu aktivnost u programu upozoravanja na opasnost od mina. Glavni cilj takmičenja je širenje svijesti o opasnosti od mina i ukazivanje na prisutnost nesigurnih i neispitanih područja na teritoriji BiH.

Obilježavanje nedjelje upozoravanja na opasnost od mina, koja traje do 15. decembra, predstavlja jedan od najznačajnijih vidova edukacije djece školskog uzrasta o opasnostima od mina i ubojnih sredstava.

Škola upućuje iskrene čestitke učenicima: Katarini Gavrić, Igoru Paniću i Miletu Joviću, te nastavniku Goranu Bogdanoviću za odličan plasman i osvojeno drugo mjesto!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак Učenici iz JU OŠ „Petar Petrović Njegoš” iz Velike Obarske osvojili drugo mjesto na opštinskom takmičenju „Misli mine” се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *