„Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svima“ Perica Trifković o ISTORIJSKOM učešću Radnika u Ligi šampiona

„Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svima“ Perica Trifković o ISTORIJSKOM učešću Radnika u Ligi šampiona


Futsaleri Radnika iz Bijeljine nastupili su u glavnoj rundi Lige šampiona i tako ispisali nove stranice istorije kluba. Trener Bijeljinaca, Perica Trifković u razgovoru za Srpskainfo istakao je da je Radnik pokazao da može da se nosi sa svim protivnicima, te da su se u Bijeljinu vratili uzdignute glave.

Radnik je jedan od najmlađih Futsal klubova u BiH, a nastao je prije 3 godine. Izabranici Perice Trifkovića uspjeli su najprije da uđu u Premijer ligu, nakon toga i da je osvoje, a najveći podvig kluba jeste učešće u glavnoj rundi Lige šampiona.

Nakon uspješnih kvalifikacija, na red je došla grupna faza najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, gdje je domaćin grupe bila ekipa Interobala iz Plzenja.

Radnik je u grupnoj fazi odmjerio snage sa domaćinom Interobalom, zatim danskim šampionom Gentofteom, te letonskim velikanom, Rigom.

– Prije svega klubovi protivnici vrhunski organizovani, sve tri ekipe sa velikim brojem reprezentativaca i stvarno nam je kao klubu koji postoji tek tri godine drago što smo našli medju takvim ekipama i u toj fazi takmičenja i svakako da smo svi zajedno imali šta vidimo i naučimo. Organizacija takmičenja je bila na vrhunskom nivou – počeo je Trifković za Srpskainfo.

I pokazali su Trifkovićevi puleni da mogu da se nose sa svima. U prvoj utakmici protiv domaćina, Radnik je 2 puta imao prednost, ali je na kraju meč završen 5:5, a nakon toga uslijedili su porazi u naredna 2 meča.

– Došli smo na takmicenje da sto bolje predstavimo svoj klub, grad i državu i da pokažemo da se i kod nas igra kvalitetan futsal i da ima kvalitetnih igrača. Mislim da smo i uspjeli u tome. Ostaje žal svakako što nismo pobijedili Plzen u prvoj utakmici na turniru, a imali smo vodjstvo od 4:2 i 5:4 i najviše smo pokazali na toj utakmici. U utakmici protiv prvaka Danske smo odlično odigrali prvo poluvrijeme i imali prednost od 2-1 i onda neshvatljivo loše odigrali drugo poluvrijeme i izgubili sa 6-3 i svakako da smo uradili kvalitetnu analizu svega što se desavalo u toj utakmici – dodao je iskusni stručnjak.

Riga je sigurno najzvučnije ime u ovoj grupi. Ekipa je sačinjena od velemajstora ovog sporta poput Rikardinja i Talesa, ali su Bijeljinci pokazali da mogu i sa njima da se nadigravaju.

Чланак „Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svima“ Perica Trifković o ISTORIJSKOM učešću Radnika u Ligi šampiona се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *