PS BiH “razmatraće ponovo“ izmjene Zakona kojim se diže prag za ulazak u PDV sistem na 100.000 KM

PS BiH “razmatraće ponovo“ izmjene Zakona kojim se diže prag za ulazak u PDV sistem na 100.000 KM


U Sarajevu je danas održan sastanak parlamentarnih stranaka koje čine većinu na nivou BiH.

Predstavnici vlasti iz Republike Srpske istakli su da se slažu sa tim da se u Parlamentarnu skupštinu BiH vrate izmjene Zakona o PDV-u kojima se podiže prag za ulazak u PDV sistem.

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine 04. oktobra ove godine u prvom čitanju nije usvojio izmjene Zakona o PDV-u kojim se podiže prag za ulazak u PDV sistem sa 50.000 na 100.000 KM.

Zakon je dobio potrebnu većinu, ali ne i entitetsku jer su delegati iz SNSD-a glasali protiv i to iz razloga što prvi zakon o kojem se treba raspravljati je zakon o Ustavnom sudu BiH.

Pao Zakon kojim se diže prag za ulazak u PDV sistem na 100.000 KM

Prethodno su tada, delegati iz SNSD su „srušili“ i izmjene Zakona o bezbjednosti saobraćaja kao i izmjena Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja.

Radovan Kovačević, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, rekao je tada prije glasanja o izmjenama Zakona o PDV-u, da je politički stav iz Republike Srpske da se ne usvaja nijedan zakon dok se ne usvoji Zakon o Ustavnom sudu BiH, te da samo iz tog razloga neće usvajati zakone.

Predsjednik SNSD Milorad Dodik rekao je danas nakon sastanka sa parlamentarnim stranaka koje čine većinu na nivou BiH da ponovo nije postignut dogovor o zakonu o Ustavnom sudu BiH i da je donekle usaglašen zakon o sprečavanju pranju novca i terorističkih aktivnosti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак PS BiH “razmatraće ponovo“ izmjene Zakona kojim se diže prag za ulazak u PDV sistem na 100.000 KM се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *