Vasilije Perić u domaćinstvu Stjepanović u Mezgraji-Kose: Jaka porodica-jako društvo (foto)

Vasilije Perić u domaćinstvu Stjepanović u Mezgraji-Kose: Jaka porodica-jako društvo (foto)

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić posjetio je danas devetočlano domaćinstvo Stjepanović u Mezgraji-Kose i istakao da je jaka porodica jako društvo.

Perića su dočekali domaćin Mitar sa suprugom Milkom i zajedno sa sinovima Jovicom i Novicom, snajkama i unučadima dočekali načelnika Ugljevika.

Ova porodica ima 15 muznih krava, plastenik i obrađuje 10 hektara zemlje i primjer su zdrave srpske porodice.

Načelnik Perić podsjetio je da su u prethodnom periodu u mjesnoj zajednici Mezgraja-Kose asfaltirani putevi, postavljena javna rasvjeta i izgrađen objekat škole.

-Ono što je važno i značajno je da opština Ugljevik ima poseban program podsticaja za poljoprednu proizvodnju. Porodici Stjepanović smo dodjeljivali podsticaj-rekao je Perić.

Namjera lokalne samouprave, najavio je Perić u narednom periodu,  je da znatno poveća podsticaje iz oblasti poljoprivredne proizvodnje jer će to sigurno uticati i na kvalitet i obim poljoprivredne proizvodnje.

Pomoć porodici je prema Perićevim riječima, program u kojem se podstiče i vještačka oplodnja, svako novorođenče, besplatna škola sporta, plivanja i besplatni novi udžbenici osnovcima.

-Potreba je da se povećaju mjere podsticaja porodici kako bismo i na ovaj način održati stanovništvo na ovim prostorima-rekao je Perić.

Mitar Stjepanović, kaže da je načelnik Perić uvijek drag gost i zahvalio za podršku koju pruža svim stanovnicima Mezgraja Kose.

Dešavanja u Semberiji
Izvor: desavanjausemberiji.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *