U Ugljeviku Humanitarni bazar „Srcem za Sergeja“ (foto)

U Ugljeviku Humanitarni bazar „Srcem za Sergeja“ (foto)

U organizaciji neformalne grupe građana danas se na gradskom trgu u Ugljeviku do 19.00 časova održava humanitarni bazar „Srcem za Sergeja“ za pomoć u liječenju Sergeja Vasića iz Amajlija.

Sve što je na bazaru izloženo u doniranoj robi i vaučerima, posjetioci mogu da kupe po simboličnim cijenama, kao što mogu da doniraju i posebne dobrovoljne priloge u novcu. Apoteke, stomatološka ordinacija, frizerski i kozmetički saloni, autopraonice, mehaničarske radnje, prodavnica mješovite robe, ugostiteljske radnje i druge firme iz Ugljevika donirali su novčane priloge, robu i vaučere sa svojim uslugama. Takođe, danas ima i donatora iz Bijeljine i Lopara, građana koji su posebno donirali veće novčane iznose, a samo je Aktiv žena RiTe Ugljevik prikupio oko 3000 KM donacije od radnika, sindikata i uprave ovog preduzeća.

Organizatori su se potrudili da za današnji bazar pripreme i prigodan program u kome su učestvovali dječiji hor „Zvjezdice“ i dječiji ansambl KUD-a Ravno Polje.

„Nama je cilj da što više Ugljevičana danas dođe na gradski trg i ponosni smo što imamo ovoliko donatora. Hvala donatorima i svim ljudima dobre volje koji su odvojili vrijeme da učestvuju u ovoj humanitarnoj aktivnosti na kojoj se ne završava naša podrška Sergeju. Posebno se zahvaljujemo učesnicima i donatorima koji su omogućili samo održavanje bazara“, izjavio je Mihajlo Pajkanović u ime grupe građana koja je organizator humanitarnog bazara.

Mali Sergej iz Amajlija se suočava sa teškim posljedicama komplikacija prilikom rođenja i nedostatka kiseonika. Pred njim je velika borba, prvo da prohoda i uspostavi hranjenje na usta. Terapije koje uključuju i banjsko liječenje i liječenje u inostranstvu su veoma skupe. Ljudi dobre volje, širom Semberije i Majevice, počeli su da organizuju humanitarne akcije za pomoć u liječenju koje će porodicu Vasić godišnje da košta između 50 000 i 60 000 KM.

Dešavanja u Semberiji
Izvor: desavanjausemberiji.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *