POMOĆ PRUŽAJU S LJUBAVLJU: Ugljevičko Kolo srpskih sestara proslavilo krsnu slavu-Svetu Mariju Magladenu (foto)

POMOĆ PRUŽAJU S LJUBAVLJU: Ugljevičko Kolo srpskih sestara proslavilo krsnu slavu-Svetu Mariju Magladenu (foto)

Kolo srpskih sestara iz Ugljevika danas je proslavilo krsnu slavu – Svetu Mariju Magdalenu-Blagu Mariju čije ime nose.

Ove humanitarke djeluju od 2009. godine pri ugljevičkom Hramu Svete Petke Paraskeve.

Predsjednica Kola srpskih sestara Anđa Srmijac kaže da se rad ovih humanitarki zasniva u vjeri u Gospoda Boga, kao i vjeri u ljubav, mir i nadu.

-Naš rad je pomoć onima koji nemaju, koji su bolesni, ostavljeni i sami-rekla je Srijemac.

Veliku podršku, ističe Srijemac, imaju od načelnika Ugljevika Vasilija Perića, Rudnika i termoelktrane “Ugljevik”, Doma zdravlja Ugljevik, vjernog naroda i svih drugih ljudi dobre volje.

-Radimo po principu vjera, nada i ljubav. Članice se trude da daju onoliko koliko mogu, sve od srca. S ljubavlju prilazimo svakome-rekla je Srijemac.

Krsnoj slavi Kola srpskih sestara, liturgiji u Hramu Svete Petke Paraskeve i  lomljenju slavskog kolača prisustvovale su u ime opštine Ugljevik zamjenik načelnika Vanja Zekić i načelnica Opštinskog odjeljenja za finansije Ruža Jović.

Zekićeva je čestitala krsnu slavu članicama Kola srpskih sestara i zahvalila za svo dobročinstvo koje iskazuju prema svom rodu, zavičaju i otadžbini.

-Proslavljamo Blagu Mariju, zaštitnicu žena i radujemo joj se svim srcem-rekla je Zekićeva.

Načelnica Odjeljenja za finansije opštine Ugljevik Ruža Jović čestitala je članicama Kola srpskih sestara krsnu slavu sa željom da ih služi dobro zdravlje.

Jovićeva je o radu ove humanitarne i kulturne organizacije rekla da je izuzetno agilna u ugljevičkom kraju ali prepoznatljiva i širom Srpske po humanitarnom radu.

-Njihova ljubav je neizmjerna i iskonska koju svima nama prenose svojim srcima i neprestano nas podsjećaju da svi trebamo da budemo na Hristovom putu jer je to jedini pravi put za svakoga od nas-rekla je Jovićeva.

Za ovu namjenu, napominje Jovićeva, iz lokalnog budžeta izdvojeno je 2.000 KM.

Dešavanja u Semberiji
Izvor: desavanjausemberiji.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *