Načelnik Ugljevika Perić u susret problemu: “Cilj je potpuno riješiti problem vodosnabdijevanja u Donjoj Trnovi” (foto)

Načelnik Ugljevika Perić u susret problemu: “Cilj je potpuno riješiti problem vodosnabdijevanja u Donjoj Trnovi” (foto)

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić organizovao je danas sastanak na kojem su prisustvovali građevinski inženjer iz oblasti hidrotehnike Miodrag Marjanović i inženjer geologije Jovan Nikolić iz Srbije kao i predstavnici mjesne zajednice Donja Trnova i direktor “Kompreda” Milan Lazić.

Perić je rekao je da je da je tema današnjeg sastanka bila poboljšanje vodosnabdijevanja u Donjoj Trnovi gdje je vodovod izgrađen još 80-ih godina proteklog vijeka.

-Imali smo problema u vodosnabdijevanju u toku ovog sušnog perioda. Naš cilj i namjera je da ovaj problem u potpunosti riješimo-rekao je Perić.

Opština Ugljevik angažovala je stručnjake iz Srbije, istakao je Perić, te saopštio da su dogovoreni naredni koraci kako bi se u potpunosti kvalitetno vodom snabdijevalo svako domaćinstvo u Donjoj Trnovi.

-Uradili smo smo u proteklom periodu 17 vodovoda na području opštine Ugljevik. Jedna smo od rijetkih opština koja ima organizovano vodosnabdijevanje u seoskim područjima-podsjetio je Perić.

Opština Ugljevik i “Kompred”, najavio je Perić, riješiće pitanje vodosnbdijevanja u ovoj podmajevičkoj mjesnoj zajednici.

Građevinski inženjer iz oblasti hidrotehnike Miodrag Marjanović saopštio je da će 20. septembra izaći na teren gdje će se izvšiti mjerenje kapaciteta izvorišta koje se sastoji od tri kaptaže.

-Prikućemo dokumentaciju kojim se raspolaže kako bi se vidjela geometrija vodovodne mreže pa bi onda se vidjelo kako može i u kom smjeru bi išlo rješavanje problema-rekao je Marjanović.

Inženjer geologije Jovan Nikolić rekao je da će se razmotriti mogućnost obezbjeđivanja dodatnih količina podzemnih voda.

-Napravićemo odgovarajući program istraživanja koji će se u narednom periodu realizovati u skladu sa mogućnostima na terenu-zaključio je Nikolić.

Dešavanja u Semberiji
Izvor: desavanjausemberiji.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *