U petak počinje Bijeljina Handball cup, izvučene grupe za respektabilni turnir (foto)

U petak počinje Bijeljina Handball cup, izvučene grupe za respektabilni turnir (foto)


Tačno tri dana ostalo su do velikog spetakla u Etno-selu Stanišići. U organizaciji Rukometnog kluba Bijeljina od 16. do 18. avgusta ove godine bit će održan osmi po redu međunarodni turnir „Bijeljina Handball Cup“.

Rukometni turnir je jedan od najrespektabilnijih i najboljih u Evropi, takmičenja će biti održana u šest generacija za dječake i pet generacija za djevojčice. 

Očekuje se da će u tri pomenuta dana kroz Etno-selo Stanišiće prodefilovati 1.700 učesnica i učesnika iz 103 ekipe, koje dolaze iz 12 zemalja Evrope.

U Bijeljinu stižu klubovi iz Francuske, Rumunije, Austrije, Mađarske, Bugarske, Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Ukrajine, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine.  Bit će ovo spektakl gdje će i učesnici i posjetioci uživati tri dana u rukometu, druženju, ali i naravno boriti se za trofeje najboljih. Nema sumnje da će ovaj turnir još jednom probuditi veliko interesovanje rukometne Evrope i svi s nestrpljenjem čekaju početak.

Ambasadori turnira i ove godine su proslavljeni rukometaši Ivan Lapčević i Nedeljko Jovanović, te proslavljena rukometašica Liljana Knežević. Za one, koji slučajno ne znaju, Lapčević je osvajač bronzanih medalja sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore na svjetskim prvenstvima 1999. i 2011. godine. U klupskoj karijeri osvojio je dva kupa Jugoslavije za Željom iz Niša, sa slavnom Barcelonom je  bio osvajač Asobal kupa u sezoni 2001/02. Sa mađarskim veliknom Veszpremom ima pet titula prvaka države, tri kupa te titulu osvajač EHF kupa pobjednika kupova.

Nedeljko Jovanović je sa Jugolsavijom osvojio srebro Igrama dobre volje 1990, a godinu kasnije zlato na zlato na Mediteranskim igrama. Nakon toga je osvojio tri bronze – na Euru 1996. i na svjetskim prvenstvima 1999. i 2001. godine. U klupskoj karijeri sa Partizanom je bio prvak i osvajač Kupa Jugoslavije, a sa ekipom Portland San Antonio bio je jednom prvak Španije, te dva puta osvojio Kup. Ima i osvojen EHF kup pobjednika kupova. I na kraju sa Kolubarom je bio prvak i osvajač Kupa Srbije u sezoni 2009/10.

Ljiljana Knežević za reprezentaciju Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Srbije igrala je više od 240 puta. Sa 4.500 datih golova proglašena je najboljim rukometnim strijelcem svih vremena. Sa seniorskom reprezentacijom Jugoslavije osvojila je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu 2001. i zlatnu na Mediteranskim igrama 1991. U karijeri koja je trajala više od dvedeset osam godina igrala je za veliki broj klubova. Neki od njih su: Napredak Kruševac, Radnički Beograd, DIN Niš, Budućnost Podgorica, Jagodina. Pet puta je osvojila Kup pobjednika kupova i tri puta drugo mjesto u Ligi šampiona.

Sve informacije o turniru i grupama za isti mogu se pronaći na web-stranici: https://cupbijeljina.rkbijeljina.com/

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак U petak počinje Bijeljina Handball cup, izvučene grupe za respektabilni turnir (foto) се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *