FS RS: Ko duguje “neće igrati“ Prvu i Drugu ligu!

FS RS: Ko duguje “neće igrati“ Prvu i Drugu ligu!


Fudbalski savez Republike Srpske putem Sekretarijata je upozorio sve klubove saveznog ranga (Prva i Druga liga) da ne mogu da počnu takmičenje ukoliko nisu izmirili dugove iz prošlosti, odnosno prethodnih sezona, a odnose se na neplaćanja službenih lica i ostalih obaveza!

Savez iz Banjaluke kojim predsjedava Vico Zeljković, do sada je bio “tolerantan” po ovom pitanju u procesu licenciranja, sa ciljem pomoći i podrške klubovima i lokalnim zajednicama koje su davale podršku svojim sportskim ambasadorima, ali Protokol licenciranja ne dozvoljava dalja odstupanja i bilo kakva dugovanja.

Kako naš portal saznaje na seminaru delegate Prve i Druge lige zapad Republike Srpske jasno je “podvučeno” izaslanicima Saveza da klubovi koji nemaju izmirene finansijske obaveze iz prošlosti ne mogu da igraju utakmicu premijernog kola, 10. avgusta. To automatski povlači i takmičarsku kaznu neopravdanog neodigravanja utakmice i gubitka bodova.

Portal sportdc ekskluzivno posjeduje spisak klubova dužnika i iznosa koji trebaju da uplate na račun na konto minulih sezona koje su odigrali, a ignorisali su svoje obaveze, dobivši takmičarske licence saveznog ranga za sezonu 2024/25. Sada je tome došao kraj.

Zbog integriteta Fudbalskog saveza Republike Srpske, ali i klubova dužnika taj spisak nećemo objaviti do daljnjeg…

Sačekaćemo da vidimo ko je odigrao prvenstvenu premijeru, a onda ćemo provjeriti da li su dugovi izmireni po uputstvima procedure za licenciranje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdc.net

Чланак FS RS: Ko duguje “neće igrati“ Prvu i Drugu ligu! се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *