MILENKO MITROVIĆ: U dane vikenda uvesti autobusku liniju Bijeljina – Manastir Tavna

MILENKO MITROVIĆ: U dane vikenda uvesti autobusku liniju Bijeljina – Manastir Tavna

Kao odbornik u Skupštini Grada Bijeljina, pokrenuo sam Inicijativu da se u dane vikenda uvede autobuska linija Bijeljina – Manastir Tavna čije bi troškove prevoza putnika finansirao odnosno sufinansirao Grad Bijeljina, rekao je potpredsjednik Skupštine gradai predsjednik Pokreta za Bijeljinu Milenko Mitrović.

Mitrović napominje da u Semberiji postoji nekoliko poznatih vjerskih objekata koji privlače brojne turiste, te da je najstarije sakralno središte i, ujedno, najstarija građevina u Gradu Bijeljina Manastir Tavna sa crkvom Svete Trojice, građen vjerovatno početkom 14. vijeka.

-Mnogo puta je razaran, ali je svaki put vaskrsavao još ljepši. Do Manastira se dolazi magistralnim putem od Bijeljine prema Zvorniku, od kog se na 25. kilometru od Bijeljine, u selu Glavičicama, odvaja asfaltni put kojim se posle 5-6 kilometara stiže do Manastira, kaže Mitrović.

-Uvođenjem autobuske linije Bijeljina – Manastir Tavna u dane vikenda bi se omogućilo brojnim našim sugrađanim da posjete ovo mjesto, a naručito mladima i starijim sugrađanima koji često nisu u mogućnosti posjetiti ovo mjesto jer nemaju na raspolaganju odgovarajuće prevozno sredstvo, saopštio je na kraju svoje Inicijative Milenko Mitrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *