MARKOVIĆ I VIŠKOVIĆ o 12 projekata za Bijeljinu – ima li nade za realizaciju?! (foto,video)

MARKOVIĆ I VIŠKOVIĆ o 12 projekata za Bijeljinu – ima li nade za realizaciju?! (foto,video)


U Banjaluci se održava sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

Narodni poslanik PDP-a u NSRS, Slaviša Marković postavio je pitanje, odnosno, konstatovao da je danas tačno četiri godine od kako je pokojni gradonačnik Bijeljine, Mićo Mićić potpisao sporazum sa predsjednikom SNSD-a i predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, a u vezi sa 12 projekata za Bijeljinu.

MARKOVIĆ: Da li su ovi projekti bili politička prevara?!

„Danas je simbolično četiri godine, a od 12 projekata nijedan nije završen. Među njima su, između ostalog, izgradnja autoputa Bijeljina-Banja Luka, Drinski nasip, izmiještanje autobuske stanice na novu lokaciju, izgradnja sistema za navodnjavanje, izgradnja studenskog doma, regulisanje zemljišta za izgradnju višenamjenske sportske dvorane, finansijska podrška AD „Vodovod i kanalizacija“ za regulisanje kreditnih obaveza, stvaranje povoljnijih poslovnih okruženja i izgradnja nove dvije industrijske zone 2 i 4, izgradnja vatrogasnog doma, gasifikacija grada Bijeljina i regulisanje statusa grada Bijeljina da se vrati na nivo lokalne zajednice. Da li je ovo bila jedna politička prevara koja je plasirana prije četiri godine i da li će se išta od ovih projekata realizovati“, upitao je Marković.
VIŠKOVIĆ: Kako mislite da se neke stvari rješavaju, a da nemate saradnje? Gradonačelnik ne želi da razgovara

Premijer Višković naveo je da je nekoliko, od navedenih projekata, u realizaciji.

„Ako mislite izgraditi autoput, a hoćete da mi kažete da se ne radi, evo ja vam kažem, radi se. Da nije izmještena autobuska stanica – jeste. Da se ne radi Drinski nasip – radi se. Prema tome, to je u datom momentu potpisano, ali nije bilo samo pamflet. Isto tako, sa žaljenjem moram da konstatujem odnos gradonačelnika Bijeljine prema Vladi Republike Srpske. To je njegovo pravo, ima na to pravo, ako je on izabrao takav način, ja nemam ništa protiv. Najviše rukovodstvo Republike Srpske je otišlo gradonačeliku u Bijeljinu odmah posle njegovog izbora za gradonačelnika. Upravo smo razgovarali i o tim projektima i o Banji Dvorovi, koja tu ne piše, i posle toga bio je muk i tajac.  Ja sam nekoliko puta telefonski pokušao da, i kad su bile poplave i afrička kuga,  da razgovaram sa gradonačelnikom. Nije želio da razgovara, prema tome, ljudi nekad morate prihvatiti činjenice da nije sve ni do premijera i do Vlade, da ima i grešaka i kod nekih drugih. Kako mislite da se neke stvari rješavaju, a da nemate saradnje?“, rekao je Višković.

Nakon odgovora koji je Višković uputio Markoviću, Marković je naglasio da je četiri godine ipak previše vremena da se nijedan projekat ne realizuje.

„Zajedno smo bili na komemoraciji pokojnog tadašnjeg gradonačelnika, gdje ste mi između ostalog rekli da, bez obzira na sve ove stvari koje su se desili, ovi projekti će se realizovati i ovo je neka obaveza koju i Vlada i pojedinci iz vrha vlasti Republike Srpske imaju prema Bijeljini. Mislim da na ovim projektima treba zajedno da se radi, bez obzira na sve. Nisam ja ovdje glasnogovornik i portparol gradonačelnika, ali dajte nađite vremena da o ovim projektima koji su bitni za Semberiju, da se zaista urade, bez obzira na politička gledanja“, zaključio je Marković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак MARKOVIĆ I VIŠKOVIĆ o 12 projekata za Bijeljinu – ima li nade za realizaciju?! (foto,video) се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *