VIŠKOVIĆ: Radovi na izgradnji autoputa teku neometanom dinamikom, osim na dijelu puta Doboj-Vukosavlje za koji će se tražiti novi izvođač radova

VIŠKOVIĆ: Radovi na izgradnji autoputa teku neometanom dinamikom, osim na dijelu puta Doboj-Vukosavlje za koji će se tražiti novi izvođač radova


U Banjaluci je počela redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

Narodni poslanik u NSRS, Anja Ljubojević, postavila je pitanje za premijera, Radovana Viškovića, šta se konkretno dešava sa koridorom 5C, koji još uvijek nije završen. Kako kaže Ljubojević, postoje razne špekulacije o tome kada će biti završen.

Nakon postavljenog pitanja, premijer Višković je istakao da Republika Srpska danas ima 120 kilometara izgrađenih autoputa, te da se u ovom momentu izvode radovi na autoputu Banja Luka-Prijedor u dužini od 40 km, kao i da se radi na izgradnji autoputa od Rače do Bijeljine u dužini od 20 km.

„Takođe, radi se i na obilaznici oko Doboja, Putnikovo brdo, dužina 6,5 km, ali u suštini veoma zahtjevna sa dva tunela dužine preko 2km sa jednim vijaduktom koji je isto tako zahtjevan građevinski objekat. Radovi teku neometanom dinamikom. Imali smo malo problema zato što taj jedan tunel u svojoj završnoj fazi prelazi na teritoriju Federacije, odnosno drugog entiteta, ali naše JP „Autoputevi“ i Autoceste Federacije, prije par mjeseci su potpisali i protokol za neometano izvođenje radova i na tom dijelu autoputa. Imamo potpisane izvođačke radove i sa kineskim kompanijama i za autoput Vukosavlje-Brčko i za autoput Brčko-Bijeljna. U ovom momentu jedino imamo otvoreno pitanje od Doboja do Vukosavlja, oko 35 km autoputeva. Ja sam se obratio EBRD-a da pitam da li oni odustaju od sufinansiranja granta za izgradnju tog dijela puta, odgovorili su da ne odustaju, ali da u ovom momentu politička situacija u BiH nije za njih zadovoljavajuća, pa čekaju da se to riješi“, rekao je Višković.

On je istakao da će na osnovu tog dopisa tražiti drugog izvođača za izgradnju autoputa od Doboja prema Vukosavlju. Višković ističe da će koridor od mosta na rijeci Savi, od Gradiške do mosta preko rijeke Drine u Bijeljini, u suštini biti povezana dionica, Gradiška prema Beogradu, sa svim ugovorenim dionicama autoputa kroz Republiku Srpsku.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак VIŠKOVIĆ: Radovi na izgradnji autoputa teku neometanom dinamikom, osim na dijelu puta Doboj-Vukosavlje za koji će se tražiti novi izvođač radova се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *