NEŠIĆ: Srbi nisu genocidan narod

NEŠIĆ: Srbi nisu genocidan narod


„Svjedoci smo najnovijih pokušaja dijela međunarodne zajednice i bošnjačke politike da se srpskom narodu, Srbiji i Republici Srpskoj prilijepi etiketa genocidnog naroda kroz rezoluciju UN. Želim jasno i glasno da istaknem da Srbi nisu genocidan narod. Naš narod je kroz istoriju prolazio kroz mnoge teškoće, ali uvijek smo se borili za slobodu, pravdu i istinu. Tu slobodu smo i za Bošnjake i druge narode na Balkanu osvajali svojim žrtvama“ rekao je predsjednik DNS Nenad Nešić.

Rezolucija UN, kaže Nešić, je pokušaj da se manipulacijom istorijskih činjenica i selektivnim pristupom okrive Srbi kao narod za najteže zločine, dok se zanemaruju stradanja i patnje koje je naš narod pretrpio. Ova rezolucija je nepravda i uvreda za sve nevine žrtve i njihove porodice. Ova rezolucija je propala, bez obzira na glasanje, činjenicom da je protiv nje ustala većina stanovništva planete. Samim tim, ona nije doprinos pomirenju i pijetetu prema žrtvama već je ona gaženje i politička manipulacija istim.

„Podržavam borbu predsjednika Aleksandra Vučića za istinu o srpskom narodu. Njegovi napori da se istina sazna i da se glas naših ljudi čuje na međunarodnoj sceni su od suštinskog značaja za očuvanje našeg dostojanstva i časti. Moramo zajedno stati u odbranu istine i pravde za naš narod“ istakao je Nešić.

Predsjednik DNS je poručio da su Srbi narod koji je uvijek težio miru, zajedničkom suživotu i poštovanju drugih.

„Istina je uvijek bila saveznik Srba. Nekada je tražila više vremena ali je svaki put pronašla svoj put. Mi ćemo nastaviti da se borimo protiv laži i nepravde, uvjereni da će istina na kraju pobijediti.

Živjela Srbija!

Živjela Republika Srpska!“ zaključio je Nešić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак NEŠIĆ: Srbi nisu genocidan narod се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *