MILIČEVIĆ: Stranke iz vlasti su znale da će izaći na izbore po pravilima CIK

MILIČEVIĆ: Stranke iz vlasti su znale da će izaći na izbore po pravilima CIK


Odluka stranaka iz vlasti da izađu na izbore po tzv. Šmitovom zakonu je  bila očekivana od prvog trenutka i od početka priče o donošenju Izbornog zakona Republike Srpske oni su znali da će izaći na izbore po pravilima CIK-a, izjavio je Milan Miličević, predsjednik SDS.

On navodi da su čelni ljudi stranaka vlasti postali dosadni sa izlizanom pričom o patriotama, izdajnicima i stranim plaćenicima koja ne pije vode, niti bilo ko u nju vjeruje.

Miličević ističe da je neozbiljno od jedne vlasti koja je neodgovornom politikom dovela Republiku Srpsku u jednu kontinuiranu krizu i izolaciju da krivicu za to pokušava prebaciti na stranke iz opozicije.

„Optužiti SDS koja je branila i brani ono što je stvorila sa narodom, a to je Republika Srpska za takve svari je nečuveno i to danas u ovo vrijeme kada oni brane samo svoja lična bogatstva. Za njih nije Republika Srpska svetinja, nego lično bogatstvo, tako da je to što govore potpuno degutantno“, kazao je Miličević.

On ističe da su svi ranije potezi koje je vlast donijela jasno ukazivali da su oni planirali izaći na izbore po pravilima CIK BiH.

„Sjetimo se poziva na ostavke koje su navodno uputili svim članovima opštinski izbornih komisija koje je formirao CIK,  gdje nijedan njihov član nije dao ostavku, do toga da je ministar finansija BiH Srđan Amidžić donio odluku o privremenom finansiranju CIK za sprovođenje izbora pa do mnogih drugih stvari“, podsjetio je Miličević

Na sceni je, kaže on, ogromna  dvoličnost i neodgovornost kada je u pitanju sve ono što rade i govore u strankama vlasti.

„ Providno optuživanje SDS da ima navodno nekakvu tajnu saradnju o podjeli opština i gradova u Republici Srpskoj između Bošnjaka i SDS. Oni optužuju stranku koja se jedina nalazi pod međunarodnim sankcijama, sa zatvorenim računom i sa vrlo otežanim uslovima za izlazak na izbore je stvarno bezobrazno“, rekao je Miličević, dodajući da u nešto takvo niko ne može ni da povjeruje.

Navodi da Milorad Dodik, a ni njegovi pijuni, na današnjoj konferenciji za novinare nisu odgovorili na  pitanja koja im je postavili SDS.

„Nisu nam odgovorili zašto ne donesu i sprovedu Izborni zakon RS i zašto ne podnesu ostavke pa da napravimo izbore po tom zakonu koji ćete donijeti za sve nivoe“, napominje Miličević.

Komentarišući današnji poziv Milorada Dodika biračima da ne glasa za opoziciju i SDS, Miličević uputio poziv narodu i biračima da iskažu svoju iskrenu volju onome u koga imaju povjerenja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак MILIČEVIĆ: Stranke iz vlasti su znale da će izaći na izbore po pravilima CIK се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *