Gradaščević izrazio saučešće ambasadoru Irana i upisao se u knjigu žalosti (foto)

Gradaščević izrazio saučešće ambasadoru Irana i upisao se u knjigu žalosti (foto)


Mustafa Gradaščević, potpredsjednik Skupštine grada Bijeljina boravio je u Sarajevu i tom prilikom izrazio saučešće ambasadoru Irana te se upisao u knjigu žalosti povodom smrti predsjednika i zvaničnika Irana.

’’Danas sam u ambasadi Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini izrazio saučešće Njegovoj Ekselenciji ambasadoru Ebuzeru Ebrahimiju Torkemanu povodom tragične pogibije predsjednika Raisija, ministra vanjskih poslova Abdulahiana i drugih iranskih zvaničnika“, rekao je Gradaščević.

Mustafa Gradaščević se upisao i u knjigu žalosti koja je otvorena tim povodom u ambasadi u Sarajevu.



„Potresen sam nakon saznanja za nasreću u kojoj je nastradao predsjednik Islamske Republike Iran, Ebrahim Raisi, ministar vanjskih poslova Hossein Amir-Abdolahian i drugi iranski zvaničnici. Nadam se da će moju braću u Iranu ova nesreća dodatno motivisati i ojačati na vašem putu preporoda zemlje. Zasigurno Islamska Republika Iran izgubila je dvojicu svojih iskrenih sluga i pregalaca, a mi smo izgubili iskrene i bezuslovne prijatelje“, napisao je u knjizi žalosti Gradaščević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак Gradaščević izrazio saučešće ambasadoru Irana i upisao se u knjigu žalosti (foto) се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *