Mile Pejčić kandidat RSS za gradonačelnika Bijeljine! Ko su ostali? (foto)

Mile Pejčić kandidat RSS za gradonačelnika Bijeljine! Ko su ostali? (foto)


Glavna dnevno politička tema trenutno u Semberiji je svakako, ko će u trku za gradonačelnički mandat 06. oktobra 2024. godine!?

Ono što je jedino javno poznato i potvrđeno za sada je da Ljubiša Petrović ide u trku za drugi mandat na čelu Bijeljine. Ko će mu biti protivkandidati?

Ljubiša Petrović je jedini najavio kandidaturu, Mikailo Lazić ili Bojan Savić ispred SNSD, Mile Pejčić će biti kandidat RSS za gradonačelnika Bijeljine nezvanično saznaje portal Dešavanja u Bijeljini, Mustafa Gradaščević, Samir Baćevac ili Vahidin Mulamustafić ispred bošnjačkh stranaka SDA i NiP, a vjerovatno će biti i nezavisnih kandidata…

Ljubiša Petrović jedini za sada najavio kandidaturu za gradonačelnika Bijeljine

Ljubiša Petrović je jedini za sada najavio kandidaturu za gradonačelnika Bijeljine. 

Do Lokalnih izbora je ostalo nešto više od četiri mjeseca a u Bijeljini se još uvijek nezna ko će izaći na crtu aktuelnom gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću koji je jedini za sada najavio svoju kandidaturu za naredni četvorogodišnji mandat na čelu Bijeljine.

Mikailo Lazić ili Bojan Savić kandidati SNSD za gradonačelnika Bijeljine

Iz SNSD Bijeljina je ranije saopšteno da će imati svoga kandidata za gradonačelnika Bijeljine, a kako sada stvari stoje u opticaju su dva imena, aktuelnog direktora bijeljinske bolnice prim. dr Mikaila Lazića i predsjednika GO SNSD Bijeljina Bojana Savića.

Ko će od ova dva imena ispred SNSD biti kandidat za gradonačelnika Bijeljine, Mikailo Lazić ili Bojan Savić odlučiće njihov lični rejting odnosno istraživanje javnog mnijenja u Semberiji koje je u toku i isto treba biti završeno do 05. juna, a nakon toga će konačnu odluku u skladu sa rezultatima istraživanja donijeti Gradski odbor SNSD u Bijeljini te saopštiti ime kandidata najkasnije do 15. juna 2024. godine nezvanično saznaje portal Dešavanja u Bijeljini od izvora bliskih vrhu SNSD iz Banja Luke.

Mile Pejčić kandidat RSS za gradonačelnika Bijeljine

Mile Pejčić je kandidat RSS za gradonačelnika Bijeljine, nezvanično saznaje portal Dešavanja u Bijeljini.

Mile Pejčić nije odgovarao na pozive i poruke novinara portala Dešavanja u Bijeljini, kao ni zamjenik predsjednika RSS Mladen Petrović.

Slavenko Ristić takođe nije želio da potvrdi ali niti da demantuje ovu informaciju ali je kratko rekao: ’’Imaćemo kandidata za gradonačelnika Bijeljine, vrlo brzo će se sve znati’’.

Bez obzira na ’’ćutanje’’ funkcionera RSS izvor portala Dešavanja u Bijeljini veoma blizak RSS nam je potvrdio da će Mile Pejčić biti kandidat za gradonačelnika Bijeljine.

Ko će biti kandidat za gradonačelnika Bijeljine ispred SDA i NiP, Mustafa Gradaščević, Samir Baćevac ili Vahidin Mulamustafić?

Bošnjačke stranke u Bijeljini su odlučile da na Lokalne izbore u oktobru mjesecu izađu sa jednom, zajedničkom odborničkom listom i zajedničkim kandidatom za gradonačelnika Bijeljine.

Bošnjačke stranke u Bijeljini, SDA i NiP su već imale par sastanka i veoma su blizu dogovora da na izbore u oktobru 2024. godine izađu sa jednom, zajedničkom odborničkom listom ali i zajedničkim kandidatom za gradonačelnika Bijeljine.

Ko će biti kandidat za gradonačelnika Bijeljine ispred SDA i NiP? Mustafa Gradaščević, Samir Baćevac, ili Vahidin Mulamustafić ostalo je da usaglase ove dvije bošnjačke političke partije u Bijeljini, a konačno bi se odluka između njih (SDA i NiP) trebala donijeti do 31. maja 2024. godine.

Nije takođe isključeno da se kao kandidati za gradonačelnika Bijeljine pojave i određeni nezavisni kandidati.

Dakle još mjesec i koji dan će po Semberiji trajati ’’priče i pričice’’ oko toga ko će sve biti kanidat za gradonačelnika Bijeljine jer je rok koji je određen od strane CiK BiH za podnošenje kandidatskih lista od strane političkih partija 26. jun a krajni rok je 08 jul 2024. godine dok će se zvanična ovjera kandidatura rješavati do 02. avgusta 2024. godine.

Građani Bijeljine će na kraju 06. oktobra ove godine na Lokalnim izborima odlučiti kome će povjeriti ključeve Grada Bijeljina za naredne četiri godine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак Mile Pejčić kandidat RSS za gradonačelnika Bijeljine! Ko su ostali? (foto) се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *