Gradonačelnik Bijeljine čestitao novu titulu njegovom Visokopreosveštenstvu Arhiepiskopu i Mitropiolitu zvorničko-tuzlanskom gospodinu Fotiju (foto)

Gradonačelnik Bijeljine čestitao novu titulu njegovom Visokopreosveštenstvu Arhiepiskopu i Mitropiolitu zvorničko-tuzlanskom gospodinu Fotiju (foto)


Gradonačelnik Bijeljine čestitao novu titulu njegovom Visokopreosveštenstvu arhiepiskopu i Mitropiolitu zvorničko-tuzlanskom gospodinu i ocu našem Fotiju

Saopštenje za javnost gradonačelnika Bijeljine prenosimo u cjelosti:

Vaše Visoko Preosveštenstvo,

zahvaljujući Vama, Bijeljina je postala dio Mitropolije, a prvi put u istoriji naš grad je postao sjedište Mitropolita.

To je još jedna potvrda Vašeg ugleda u Svetoj Crkvi, ali i rezultat neprestanog rada na duhovnom i svakom drugom napretku koji predvodite godinama na čelu dosadašnje Eparhije, a sada Mitropolije.

Po odluci Sabora SPC nova titula vladike Fotija biće mitropolit zvorničko-tuzlanski

Vjerni narod i cijela naša lokalna zajednica su srećni što imaju Vas za duhovnog pastira i sigurni smo da će naša Mitropolija nastaviti da bude dobar primjer sabornosti i čuvanja pravoslavlja.

Mnogo godina uz Božju pomoć da budete Mitropolit, na radost naroda Semberije, Majevice, Podrinja, Posavine i drugih krajeva naše Mitropolije!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак Gradonačelnik Bijeljine čestitao novu titulu njegovom Visokopreosveštenstvu Arhiepiskopu i Mitropiolitu zvorničko-tuzlanskom gospodinu Fotiju (foto) се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *