BODIROGA: Neka Dodik potpiše Izborni zakon RS i SDS će ga podržati za predsjednika

BODIROGA: Neka Dodik potpiše Izborni zakon RS i SDS će ga podržati za predsjednika


“Vladajuća koalicija u Republici Srpskoj odavno je spremna izaći na izbore koje je raspisao CIK, a današnji sastanak je samo pokušaj da ponovo prevare narod i da odgovornost prebace na opoziciju. Da su junaci, kao što nisu, otvoreno bi rekli da idu na izbore i ne bi tražili izgovore“, smatra potpredsjednik SDS Ognjen Bodiroga.

Tužno je, kaže on, koliko režim predvođen SNSD-om omalovažava narod Republike Srpske.

“U svim lokalnim zajednicama već imaju kandidate, i očekuju da narod povjeruje njihovim trikovima kako je ‘kriva opozicija’. Da nisu htjeli izbore koje sprovodi CIK, bilo je dovoljno da Srđan Amidžić ne potpiše instrukciju kojom je po nalogu Kristijana Šmita odobrio novac za provođenje izbora. Da nisu htjeli izbore, njihovi članovi lokalnih izbornih komisija bi podnijeli ostavke. Da nisu htjeli izbore koje je raspisao CIK, donijeli bi Izborni zakon Republike Srpske na vrijeme“, navodi Bodiroga.

Sada, prema njegovim riječima, Dodik nema hrabrosti da potpiše Izborni zakon Republike Srpske jer je “Šmitova batina dala rezultate“, pa mu je i zato kriva opozicija.

“Pozivamo ga da potpiše Izborni zakon Republike Srpske i dokaže da ne laže narod. Kada ga potpiše, tražimo da idemo i na izbore za predsjednika Republike i Narodnu skupštinu. Obećavamo mu da mi nećemo imati svog kandidata i da ćemo mu dati priliku da njega prvog izaberemo po njegovom zakonu“, poručuje Bodiroga.

On kaže i da SDS ne želi da sjedi sa onima koji su Zlatka Lagumdžiju imenovali za ambasadora UN i još nisu skupili hrabrosti da pokrenu njegovu smjenu.

 “Samo prije dvije godine, Dodik je govorio da nema Savjeta ministara ako se ne deblokira Buk Bijela. I bi Savjet ministara. Onda je govorio da neće podržati izbor Zlatka Lagumdžije i Damira Arnauta, pa njih dvojica odoše u Njujork i Berlin. Onda je govorio da nema evropskih zakona dok se ne riješimo stranih sudija u Ustavnom sudu. Usvojio je 10 evropskih zakona, a odlazak stranih sudija nije čak ni stavio na dnevni red. Obećavao je ukidanje Suda i Tužilaštva BiH, a sad formira Apelacioni sud BiH. Svaki put kada nam nešto obeća, u Sarajevu trljaju ruke jer im da nešto ispod žita“, podsjeća Ognjen Bodiroga.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак BODIROGA: Neka Dodik potpiše Izborni zakon RS i SDS će ga podržati za predsjednika се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *