PIKSI OTPISAO CIJELI TIM! Ovih 12 igrača je otpalo! (foto)

PIKSI OTPISAO CIJELI TIM! Ovih 12 igrača je otpalo! (foto)


Dragan Stojković Piksi nema lak posao, treba izabrati najboljih 26, a toliko je fudbalera na raspolaganju!

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je širi spisak od 35 fudbalera na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo u fudbalu. Videli smo i neke iznenađujuće pozive od strane selektora koji često kombinuje i pokušava da „prodrma“ ekipu novim taktičkim idejama i novim igračima, ali iznenadilo je i to što nema nekih imena.

Neki od njih su po svemu sudeći završili reprezentativnu karijeru, neki nisu uspeli da zadovolje na prethodnim mečevima nacionalnog tima i nisu ušli ni na preliminarni spisak. I sa ovog sadašnjeg će biti otpisano devet fudbalera.

SVILAR NEK SAČEKA BELGIJU

 Ko je sve otpao sa spiska Piksija za Evropsko prvenstvoIZVOR: GIUSEPPE MAFFIA / IMAGO SPORTFOTODIENST / PROFIMEDIA

Iako je bilo najavljivano da će se ipak naći na širem spisku nacionalnog tima Mileta Svilara nije tu bilo. Konkurencija među stativama Srbije sasvim sigurno nikada nije bila veća i lepo je čuti da Svilar veće šanse da brani ima kao reprezentativac Belgije. Ipak, kako stvari stoje UEFA mu to neće dozvoliti. Nije on jedini golman koji je izostao sa spiska pošto nema Filipa Stankovića koji je bio u sastavu protiv Bugarske, Marka Ilića koji je ranije dobijao pozive… Oni svakako nisu očekivani kao putnici na Euro, ali možda su imali šanse da se nađu na spisku kao četvrti golmani. Ta čast je sada pripala Aleksandru Jovanoviću golmanu Partizana.

GOTOVO JE SA REPREZENTACIJOM?

 Matija NastasićIZVOR: MN PRESS

Izgleda da je to slučaj sa Matijom Nastasićem i Darkom Lazovićem. Iskusni krilni fudbaler je dugo bio prva opcija kao desni spoljni u formaciji sa tri igrača pozadi, ali ga je sada tu zamenio Andrija Živković. Lazović je u celim kvalifikacijama za Euro igrao samo meč protiv Bugarske u gostima i ne čudi što ga nema. Što se tiče Matije Nastasića on se nije odazvao selektoru za prijateljske mečeve s Kiprom i Rusijom i sada ga nema na širem spisku. Vrlo je verovatno da je iskusni štoper završio sa reprezentacijom.

LEVO JE PAKLENO!

 mihailo ristićIZVOR: MN PRESS

Tu su Filip Mladenović i Filip Kostić, na poziciji levog beka mogu da odgovore i štoperi Strahinja Pavlović i Strahinja Eraković, pa u timu nema Alekse Terzića i Mihajla Ristića, Terzć je protiv Rusije bio na spisku ali nije igrao, a Ristić je stalno na marginama tima i poslednji put je girao kada smo nastupali protiv Mađarske u oktobru. Još jedan defanzivac koga nema je Erhan Mašović koji je povremeno bio deo nacionalnog tima, ali nikako nije uspeo da se ustali ni kao štoper ni kao zadnji vezni. Igrao je mečeve sa Rusijom i Kiprom i očigledno da mu je to „presudilo“, tj. da se nije istakao dovoljno.

U SREDINI OTPALA TROJICA!

 Ko je sve otpao sa spiska Piksija za Evropsko prvenstvoIZVOR: MN PRESS

Marko Grujić ne igra u klubu, a odigrao je samo jedan meč u kvalifikacijama i protiv Bugarske je u Leskovcu presedeo na klupi. Nema ni Uroša Račića koji u poslednje vreme u reprezentaciji ima dva minuta protiv Litvanije u gostima i moraće mnogo bolje da bi se izborio za mesto u timu. Iskusni Filip Đuričić je često bio džoker PŠiksiju, igrao je u porazu od Mađarske na Marakani i u remiju sa Bugarskom u Leskovcu na samom kraju kvalifikacija. Očigledno da nije bio dovoljo dobaru Leskovcu kako bi zaslužio da ode u Euro.

KAKO UĆI U OVAJ NAPAD?

 Đorđe JovanovićIZVOR: MN PRESS

Fantastično je počeo sezonu u MLS-u Dejan Joveljić, bio je jedno vreme i prvi strelac MLS-a, a onda je stao. Igrao je 90 minuta u kvalifikacijama protiv Bugarske, ali ga kasnije nije bilo. Nema ni Đorđa Jovanovića na spisku, a on je jedno vreme figurirao kao treći špic iza neverovatnih Mitrovića i Vlahovića.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: mondo.rs

Чланак PIKSI OTPISAO CIJELI TIM! Ovih 12 igrača je otpalo! (foto) се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *