Ministar Šeranić na sastanku sa Nedeljkom Jovićem i Fondu za dječiju zaštitu u Bijeljini (foto, video)

Ministar Šeranić na sastanku sa Nedeljkom Jovićem i Fondu za dječiju zaštitu u Bijeljini (foto, video)


Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić održao je danas u Bijeljini sastanak sa direktorom Fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske Nedeljkom Jovićem. Ovom prilikom je istaknuto da je budžet Fonda sa 45 miliona KM u 2018. godini, povećan na čak 146 miliona KM u 2024. godini.

“Sa gospodinom Jovićem razgovarao sam o tome šta još treba uraditi u 2024. godini, ali i u narednoj godini. Trenutno vršimo analizu svih prava u okviru socijalne zaštite, a to su, između ostalog, i prava iz oblasti dječije zaštite. Sa Ekonomskim fakultetom sarađujemo u vezi sa izradom analize finansijskog ostvarivanja prava, kako bismo vidjeli da li su ti iznosi dovoljni, da li ih treba povećati ili umanjiti. Samim tim, imaćemo bolje smjernice za djelovanje u budućnosti, odnosno pri donošenju novog Zakona o dječijoj zaštiti”, rekao je Šeranić.





Na sastanku je bilo razgovara i o početku projekta Socijalizacija djece u Republici Srpskoj, koji treba da počne 1. juna.

“To je najbolji projekat koji Srpska realizuje i koji traje već 23 godine. Djeca iz određenih kategorija imaju mogućnost da 10 dana provedu na moru, ali to nije samo boravak, nego i adekvatno vaspitanje i obrazovanje. Ove godine u projektu učestvuje 2.500 djece”, istakao je Šeranić.

Direktor Fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske Nedeljko Jović zahvalio je ministru Šeraniću i Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite na kontinuiranoj dobroj saradnji.

“Od kada je gospodin Šeranić došao na mjesto ministra, do današnjeg dana, njegovim razumijevanjem i saradnjom, kao i zajedničkim trudom, uspjeli smo da budžet Fonda za dječiju zaštitu sa 45 miliona KM podignemo do 2024. godine na 150-160 miliona KM. Ministra sam danas informisao o svim tekućim aktivnostima, a najvažnije je to što sva prava uspijevamo redovno da isplatimo do 5. u mjesecu, za prethodni mjesec”, rekao je Jović.
Govoreći o projektu Socijalizacija djece Republike Srpske, on je istakao da će projekat biti realizovan u 13 smjena i da će trajati do 24. septembra.
“Na konkursu imamo više od 70 odsto djece koja će prvi put učestvovati u projektu, prvi put boraviti na moru. Nešto manje od 20 odsto su djeca koja učestvuju drugi put, a pet-šest odsto djece je sa poteškoćama u razvoju i oni učestvuju više puta, tu nema ograničenja”, zaključio je Jović.
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак Ministar Šeranić na sastanku sa Nedeljkom Jovićem i Fondu za dječiju zaštitu u Bijeljini (foto, video) се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *