Mladen Milić pojasnio kada bi moglo da dođe do vanrednog povećanja penzija

Mladen Milić pojasnio kada bi moglo da dođe do vanrednog povećanja penzija


Za vanredno povećanje penzija potrebno je obezbijediti potrebne preduslove, rekao je direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske Mladen Milić.

Milić je rekao i da Vlada Republike Srpske, kao i svih prethodnih godina, prati stanje kada je riječ o prihodima po osnovu doprinosa za penzijsko-invalidsko osiguranje i uopšte prihodima kada je riječ o budžetu Republike Srpske.

“Ukoliko se obezbijede, kao što je bilo i prethodnih godina, realni izvori finansiranja i poveća prihod po osnovu doprinosa, nema razloga da ne bude nekog vanrednog povećanja”, rekao je Milić.

On je naveo da pokazatelji prvog kvartala ukazuju da je budžet Fonda PIO u minusu, te izrazio očekivanje da bi drugi kvartal to trebao da “popegla”, dok bi treći i četvrti kvartali trebali znatno da smanje taj nedostajući minus.

Milić je dodao da je riječ o uobičajenoj situaciji za prvi kvartal kada su prihodi niži u odnosu na drugi, treći, a naročito za četvrti kvartal. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

Чланак Mladen Milić pojasnio kada bi moglo da dođe do vanrednog povećanja penzija се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *