„Steco Centar“ iz Bijeljine najveći evropski izvoznik montažnih kuća za Australiju (foto)

„Steco Centar“ iz Bijeljine najveći evropski izvoznik montažnih kuća za Australiju (foto)


Vjerovali ili ne, najveći izvoznik montažnih kuća u Australiju dolazi upravo sa naših prostora a to je kompanija „Steco Centar“ iz Bijeljine.

Sve je krenulo kao pilot projekat sa isporukom i izgradnjom jedne kuće sa kojom je potvrđen izuzetan kvalitet Steco kuća.
Odmah nakon toga  su krenule velike narudžbe i isporuke.

Do sada samo u 2024 godini ugovoreno je više od 100 kuća koje će se graditi širom Australije. U pitanju su uglavnom porodične kuće nešto drugačijeg sistema gradnje specifičnog za Australiju.

Trenutno je osim porodičnih kuća u razradi su I ponuda za izgradnju dječijeg vrtića kao I objekta za hendikepirane osobe ili osobe sa posebnim potrebama.
Sve to kompanija iz Bijeljine zahvaljujući svom stručnom timu realizuje.
Pošto je tržište Australije ogromno, spremili smo i poseban tim stručnjaka koji rade samo na projektima za Australiju.
Standardi kao i načini gradnje su nešto drugačiji ali smo se tome brzo prilagodili navode iz Steco centra.

Naši graditelji se uspješno dokazuju širom svijeta I polako vraćaju svoje pozicije u svijetu koje su izgubili sa ratovima devedesetih.

Kroz razgovor sa rukovodstvom kompanije saznali smo da iza svega ovoga što vidimo stoji jako puno predanog rada, dugogodišnjeg poslovanja širom svijeta i bezbroj poznanstava i konekcija.

Milenko Stevanović, vlasnik Steco Centra, za naš portal kaže da je njegovo najveće bogatstvo tim saradnika koji je oformljen kroz pažljivu selekciju godinama unazad:

U ovom momentu kompanija ukupno broji oko 150 zaposlenih, i sve su to ljudi koji firmu doživljavaju kao svoju, i zalažu se stopostotno za zajednički uspjeh. Fabrika trenutno proizvodi oko 40.000 m2 kuća godišnje, a potražnja svakim danom raste. 
Obzirom da je trenutni kapacitet proizvodnje nešto oko 50.000 m2, Steco centar se odlučio za izgradnju novog modernog automatskog proizvodnog pogona u okviru postojeće fabrike, kojem će se godišnji proizvodni kapacitet povećati na više od 110.000 m2 objekata godišnje. 
To u principu znači da fabrika Steco centra od naredne sezone biti u mogućnosti da proizvede i do 1.000 kuća godišnje.
Imajući u vidu razvojni plan kao i mogućnosti tržišta Steco centar je upravo završio i pustio u pogon modernu fabriku stolarije u koju je uloženo oko 4 miliona maraka.
Ove godine je krenula i nova investicija od blizu 5 miliona maraka koja se odnosi na izgradnju još jednog savremenog pogona montažnih kuća u kojoj planiramo kao novo uvesti i robote u proizvodnji.
Konstantan razvoj i ulaganja su jedini put kojim naše firme iz Bosne i Hercegovine moraju da idu.
Samo tako ćemo se moći uspješno nositi sa konkurencijom u svijetu.
Nadamo se i pomoći od države sa subvencijama za razvoj jer naša konkurencija u ЕU ima ogromne pomoći i podsticaje za razvoj a mi smo ostavljeni sami sebi da investiramo samo sopstvena sredstva.
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

Чланак „Steco Centar“ iz Bijeljine najveći evropski izvoznik montažnih kuća za Australiju (foto) се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *