PREDRAG SOFRENIĆ MRKI – upisan u istoriju FK “Proleter“ Dvorovi (foto)


Predrag Sofrenić Mrki, pripada plejadi dobrih fudbalera rođenih 1960. godine i pripada grupi koja je neprikosnoveno osvojila  pionirsko prvenstvo BiH 1975. godine.

Predrag je u fudbalu poznat po nadimku „Mrki“ koji je dobio zbog svoje crne puti i koji ponosno nosi do dana današnjih. Igrao je odbrambenog igrača, beka ili halfa, a bio je neprikosnoven i neizostavan iz postava tokom dugog niza godina sa raznim generacijama fudbalera.

Učesnik je osvajanja prvog mjesta u Zonskoj područnoj brčanskoj ligi 1984. godine i plasmana Proletera u tadašnju Regionalnu ligu grupa „Sjever“. I nije bio samo učesnik.

Pamtimo odigravanje, odložene utakmice tog prvenstva sa FK “Mladost“ iz Čelića u Dvorovima.

Čelićani se bore za opstanak sa našim komšijama Međašanima. Proleteru je potrebna pobjeda za prvo mjesto. Stadion krcat gledaocima sa svih strana Semberije, naravno najviše Međašana. Utakmica pošla po zlu z Proleter koji, iako je dosta bolja ekipa, ne može postići pogodak ni iz „zicera“.

TAJAC!

Devedeseti minut utakmice a sudija dosuđuje kazneni udarac za Proleter. TAJAC. Niko od iskusnih igrača nesmije da preuzme odgovornost da izvede udarac i Mrki samouvjereno uzima loptu i postavlja je na bijelu tačku. Kratak zalet i golman je prevaren 1:0. Nastaje neopisiva radost što nas dvorovljana tako i Međašana. Slavi se Mrki.

Sav svoj fudbalski vijek je proveo u Dvorovima i za Proleter je odigrao više od 350 utakmica i postigao nekoliko golova od kojih su neki vrlo značajni kao i gore opisani. Upisao se u istoriju FK “Proleter“Dvorovi.

ZA OSTVARENE ZASLUGE U PISANJU ISTORIJE FK “PROLETER“ DVOROVI, PREDRAG MRKI SOFRENIĆ JE OD 1999. GODINE NOSILAC „BRONZANE PLAKETE FK “PROLETER“ DVOROVI.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *