RISTIĆ (PDP): INICIJATIVA UDRUŽENJA ”ČUVARI MAJEVICE” ĆE BITI USVOJENA NA NAREDNOJ SJEDNICI SKUPŠTINE OPŠTINE

RISTIĆ (PDP): INICIJATIVA UDRUŽENJA ”ČUVARI MAJEVICE” ĆE BITI USVOJENA NA NAREDNOJ SJEDNICI SKUPŠTINE OPŠTINE


Udruženje građana „Čuvari Majevice“ je podnijelo inicijativu Skupštini opštine Lopare da se planina Majevica proglasi za zaštićeno područje, koja na prethodnoj sjednici nije uvrštena u dnevni red.

Prema riječima predsjednika Skupštine opštine Lopare Milenka Ristića navedena inicijativa, uz još tri tačke dopune, nije uvrštena u dnevni red jer nije dobila potrebnu većinu.

„Nakon iznesenog prijedloga pristupilo se glasanju, 11 odbornika, njih 8 iz SDS-a i 3 iz PDP-a su glasali za navedenu dopunu, dok 7 odbornika iz SNSD-a, DEMOS-a i SP-a nije podržalo dopunu dnevnog reda, iako je svaki odbornik mogao podržati podneseni prijedlog“, rekao je Ristić.

On je kazao da je bilo potrebno minimalno 12 odbornika koji bi glasali „za“ da bi se tačke uvrstile u dnevni red.

„Želim obavijestiti javnost da će na prvoj narednoj sjednici koja će biti održana sredinom marta skupštinska većina koju čine SDS i PDP usvojiti inicijativu Udruženja građana „Čuvari Majevice“, jer će tada 4 odbornika SDS-a, koji su bili opravdano odsutni na prethodnoj sjednici biti prisutni i moći glasati“, dodao je Ristić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак RISTIĆ (PDP): INICIJATIVA UDRUŽENJA ”ČUVARI MAJEVICE” ĆE BITI USVOJENA NA NAREDNOJ SJEDNICI SKUPŠTINE OPŠTINE се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *