NEŠKOVIĆ NA REGIONALNOM FORUMU: ’’Kako proces dekarbonizacije oblikuje našu budućnost?’’ – Stop eksploataciji litijuma (foto)

NEŠKOVIĆ NA REGIONALNOM FORUMU: ’’Kako proces dekarbonizacije oblikuje našu budućnost?’’ – Stop eksploataciji litijuma (foto)


Želimir Nešković potpredsjednik SDS i  srpski delegat u Domu naroda BiH učestvuje na zajedničkom forumu u organizaciji Crne Gore i BiH u Budvi pod nazivom ’’ Kako proces dekarbonizacije oblikuje našu budućnost’’.

Pored toga, događaj okuplja poslanike i poslanice parlamenata Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koji su potpisali Sporazum o saradnji Zelene poslaničke grupe Crne Gore i Zelenog kluba Bosne i Hercegovine. 


Ovim dokumentom, poslanici i poslanice su se obavezali na saradnju po različitim pitanjima vezanim za aktivnosti koje se tiču Zelene agnde za Zapadni Balkan, klimatskih promjena i zaštite životne sredine, obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i urbane mobilnosti, kao i mnogim drugim vidovima zajedničkog djelovanja.




“Stav koji pokušavam nametnuti kao stav Zelenog kluba iz Bosne i Hercegoviine je stroga zabrana eksploatacije litijuma, ne samo na Majevici već i u cijeloj Bosni i Hercegovini kao i sprečavanje eksploatacije ruda svih teških metala u cijeloj zemlji”, poručio je Nešković.

Ispred Zelene poslaničke grupe Crne Gore, sporazum su potpisali podpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka Popović, a ispred Zelenog kluba Bosne i Hercegovine, predsjednik Zelenog kluba Bosne i Hercegovine, Saša Magazinović.

Forum je značajan kako zbog okupljanja poslanika i potpisivanja navedenih dokumenata, tako i zbog predavanja i panel diskusija koje su uključene u događaj, a tiču se teme foruma.

Podrška razvoju kapaciteta Zelenim parlamentarnim grupama Zapadnog Balkana dio je aktivnosti programa Otvoreni regionalni fond za Jugoistočnu Evropu – energetika, transport i zaštita klime (ORF-ETC), koji sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ) zajedno sa Mrežom škola političkih studija sa Zapadnog Balkana, a u ime njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) i EU.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак NEŠKOVIĆ NA REGIONALNOM FORUMU: ’’Kako proces dekarbonizacije oblikuje našu budućnost?’’ – Stop eksploataciji litijuma (foto) се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *