Zvezda pobijedila Partizan i osvojila Kup Radivoja Koraća

Zvezda pobijedila Partizan i osvojila Kup Radivoja Koraća


Crveno-bijeli nakon neizvjesne završnice srušili Partizan i stigli do trofeja

Košarkaši Crvene zvezde nakon velike borbe stigli su do trofeja Kupa Radivoja Koraća.

Crveno-bijeli su slavili protiv Partizana rezulatom 85:79.

Meč prepun preokreta i drame pripao je Crvenoj zvezdi koja je pokazala karakter i još jednom na leđima sjajnog Miloš Teodosića stigli do prvog trofeja ove godine.

Startovalo je kao i što se očekivalo veoma tvrdo. Međutim, ubrzo se razigrao Kevin Panter u redovima Partizana koji je pogađao iz svih poziciji uz ispomoć Džejmsa Nanelija pravio velike probleme odbrani Crvene zvede. Kao što često biva ove godine, crveno-bijeli su živnuli ulaskom Miloša Teodosića koji je pogodio dva šuta za 3 poena, podijelio nekolike asistenciije svojim centrima i tako održavao svoju ekipu u prvom kvartalu.

Ponovo je Panter u drugoj četvrtini nosio crno-bijele, veliki dio prvog poluvremena je bio jedini koji je pogodio šut van 6,75 (4 trojke u prvom poluvremenu). Pridružio mu se i Frenk Kaminski koji je ponovo mučio Zvezdine centre. Ali, crveno-bijeli su iskoristili promašene otvorene šuteve Partizana, te preko Rokasa Gedraitisa u smiraj prvog poluvremena uspjeli potpuno da preokrenu utakmicu u svoju korist, ali ipak Zek Ledej je pogodio težak šut za 3 poena i obezbijedio minimalnu prednost svojoj ekipi nakon 20 minuta meča – 44:43.

Treća četvrtina je u potpunosti pripala Crvenoj zvezdi. Odlični Miloš Teodosić uz Džoela Bolomboja su pravili ogromne prednosti Partizanu. Za crno-bijele je bukvalno na terenu samo postojao Zek Ledej koji je brutalno šutirao za 3 poena.

Kao i u svakom derbiju u posljednjoj četvrtini viđena je prava drama u kojoj su se crvneno-bijeli bolje snašli i uspjeli da osvoje trofej. Pokušao je Partizan da stigne do preokreta, Avramović je probudi sve svojom energijom, ali je Kevin Panter promašio nekoliko otvorenih šuteva i sigurno da je bio jedan od tragičara u redovima crno-bijelih koji su izgubili treći put zaredom od vječitog rivala.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

Чланак Zvezda pobijedila Partizan i osvojila Kup Radivoja Koraća се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *