Na sajmu u Novom Sadu promovisani potencijali opštine Šamac

Na sajmu u Novom Sadu promovisani potencijali opštine Šamac


Opština Šamac je, uz susjedne opštine iz Posavine, učestvovala na petom “Sajmu zavičaja – zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu” u Novom Sadu i predstavila svoje privredne, kulturne i turističke potencijale.

Šamački štand bio je popunjen promotivnim materijalom kojim je opština predstavila svoju istoriju, znamenite ličnosti koje su potekle sa područja Šamca, te aktivnosti usmjerene na pomoć privredi i budućim investitorima i na njegovanje kulturne baštine srpskog naroda, tradicije, običaja, a za posjetioce je organizovana i podjela prigodnih poklona.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević izjavio je da je ovaj sajam jedinstveno mjesto za razmjenu iskustava i upoznavanje o kulturama sunarodnika iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske i drugih krajeva, koji na poseban način njeguju identitet.

Opština Šamac je obezbijedila besplatno putovanje na Sajam predstavnicima Književnog kluba “Savovanje”, a prisustvovali su i članovi Kabineta načelnika, predstavnici šamačkog Crvenog krsta, Kulturno-umjetničkog društva (KUD) “Posavina” iz Crkvine, KUD “Novo Selo”, Udruženje žena iz Šamca i Batkuše, Udruženje „Ivanin zlatni vez“ i drugi.

Peti “Sajam zavičaja – zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu”, koji tradicionalno okuplja Srbe iz cijelog regiona, otvoren je juče u Novom Sadu, u organizaciji Fonda za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, za čiji rad sredstva obezbjeđuje Pokrajinska vlada Vojvodine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак Na sajmu u Novom Sadu promovisani potencijali opštine Šamac се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *