BIJELJINA: Gradaščević na obilježavanju 45. godišnjice islamske revolucije u Iranu (foto)

BIJELJINA: Gradaščević na obilježavanju 45. godišnjice islamske revolucije u Iranu (foto)


Mustafa Gradaščević potpredsjednik SG Bijeljina prisustvovao je obilježavanju 45. godišnjice islamske revolucije u Iranu.

-Na poziv ambasadora Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini Njegove Ekselencije dr. Abuzara Ibrahimija Torkemana, prisustvovao sam obilježavanju 45. godišnjice islamske revolucije u Iranu. Prijemu je prisustvo veliki broj predstavnika državnog i drugih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini, međunarodne zajednice i diplomatskog kora, kulturnog, vjerskog i javnog života, te drugih zvanica, rekao je Gradaščević.



-Njegovoj Ekselenciji ambasadoru Ibrahimiju i cijelom prijateljskom i bratskom iranskom narodu čestitao sam ovaj važan historijski događaj koji se od 1979.godine obilježava kao nacionalni dan. Islamska revolucija u Iranu pod vođstvom imama Homeinija bila je inspiracija i idejni pokretač mnogim islamskim pokretima u tadašnjem muslimanskom svijetu, a imala je refleksije i na našem prostoru, kaže Gradaščević.

-Nakon što je proteklo 45 godina od uspostavljanja Islamske Republike u fabruaru 1979. godine, Iran je danas, respektabilna država s velikim dostignućima na političkom, naučnom, privrednom, industrijskom, kulturnom i drugim oblastima ljudskog rada i djelovanja, zaključio je Mustafa Gradaščević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак BIJELJINA: Gradaščević na obilježavanju 45. godišnjice islamske revolucije u Iranu (foto) се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *