Izvršeno poribljavanje kanala „Dašnica“ u Bijeljini (video)


Članovi Sportskog ribolovnog društvo “Riba” iz Bijeljine danas su u kanal Dašnica pustili oko 250 kilograma šaranske mlađi.

Predsjednik Društva Miodrag Đukić, rekao je da se praksa poribljavanja vrši dva puta godišnje, u proljetnom i jesenjem periodu.

„Danas puštamo oko 250kg šaranske mlađi, veličine od 200-250 grama i poribljavanje se vrši u skladu sa svim propisanim normama. Mlađ je uzeta iz uzgajališta koje se bavi uzgojom šarana, posjedujemo sva veterinarska uvjerenja, preglede…Odlučili smo da poribljavamo ovaj dio kanala, jer se u prethodnom periodu pokazao poveći broj prirasta riba, odnosno, značajno je obogaćen riblji fond na kanalu“, rekao je Đukić.

Kanal Dašnica, kao i rijeke na području Semberije, bogate su raznim vrstama ribe, kao što je šaran, som, smuđ, kečiga i ostale vrste bijele ribe.

Kada je riječ o dozvolama za pecanje, Đukić je istakao da je cijena ostala nepromjenjena u odnosu na proteklu godinu, odnosno, za lica starija od 65 godina, cijena iznosi 53KM, a za mlađe od 65 godina iznosi 98KM.

„Ove godine je uvedena obaveza polaganja ribarskog ispita i na ime polaganja ispita, oni koji su prethodnih godina imali dozvolu, doplaćuju još 10KM resornom ministarstvu i time dobijaju dozvolu, a oni koji ranije nisu imali dozvolu, na cijenu dozvole uplaćuju još 30KM i obavezni su da izađu na ispit koji će biti organizovan u Bijeljini“, kaže Đukić.

Uređeni i rekonstruisani kanal Dašnica od danas je bogatiji ribljom mlađi, a poribljavanju kanala Dašnica najviše su se obradovali sportski ribolovci, koji svoje penzionerske dane provode pecajući na kanalu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *