MILOVANOVIĆ: SNSD, iz svojih redova, neće imati kandidata za Gradonačelnika na ovogodišnjim Lokalnim izborima (video)

MILOVANOVIĆ: SNSD, iz svojih redova, neće imati kandidata za Gradonačelnika na ovogodišnjim Lokalnim izborima (video)


Odgovarajući na pitanje novinara, predsjednik GO SNSD Bijeljina Miroslav Milovanović, rekao je da on neće biti kandidat za Gradonačelnika na narednim Lokalnim izborima, ali da to neće biti ni niko iz redova SNSD.

“Ja neću biti, sigurno, kandidat za Gradonačelnika i neće biti niko iz reda SNSD-a od nas. Mi smo to definisali našim straničkim organima – od nas trenutnih ili bivših nekih straničkih funkcionera i nosilaca političkih funkcija. Ja sigurno neću biti, odmah da vam kažem, niti će biti iko od aktuelnih ili oni koji danas nisu aktuelni, a nosili su neke političke funkcije. Mi imamo političku odluku da naš kandidat bude neko koji je, sa jedne strane uspješan u svojoj profesionalnoj karijeri, sa druge strane da nije bio involviran ni u kakve političke procese u nekom prethodnom periodu. Hoćemo da, kao takvu, zdravu osobu ponudimo građanima Semberije i da pokušamo na taj način da promijenimo kurs s kojim Bijeljina idem”, rekao je Milovanović.

Kada je u pitanju vršenje duplih funkcija, kod odbornika drugih političkih stranaka, kaže da nisu ni razgovarali ni vršili bilo kakav pritisak na ostale političke partije koje imaju funkcionere sa duplim funkcijama.

“To je na njima i mi nemamo ništa protiv toga da i oni krenu našim putem. Mi se jednostavno nećemo petljati u njihove odluke, kao što ne dozvoljamo da se iko petlja u naše odluke, tako da mislim nema smisla da mi odlučujemo tim stvarima, niti da utičemo i da uopšte javno govorimo. Kada je u pitanju SNSD, većina funkcionira je stranci, odnosno GO SNSD, apropo te odluke GO vratila mandate na raspolaganje, dakle duple funkcije, većina, što znači da nisu svi. Ima tu par njih o kojima ćemo, i njihovom statusu, razgovarati u kratkom budućem periodu na našim stranačkim organima. Oni koji su vratili stranci mandate na raspolaganje, ne mislim tu samo na odbornike, ima još nekoliko članova upravnih i nadzornih odbora koji su taj svoj posao odmah odradili i na te pozicije će u nekom naravnom periodu biti, naravno, imenovani drugi kadrovi koji naravno ispunjavaju uslove da budu na tim mjestima”, zaključio je Milovanović i rekao je da očekuje da ta nekolicina ne razmišlja, niti traže utočišta, nego da vrate mandate.

“Ja sam tu izričit i odustati neću, ne može biti nijedan funkcioner Gradskog odbora koji je obuhvaćen našom odlukom – da bude aboliran. Ako ne budem imao podršku od strane rukovodstva SNSD-a, u tom smislu, uopšte moje mjesto predsjednika Gradskog odbora je postalo deplasirano, i podnijeću ostavku na tu poziciju, i na mjestu direktora “Voda” i vratiti se svojoj privatnoj firmi”, zaključio je Milovanović. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак MILOVANOVIĆ: SNSD, iz svojih redova, neće imati kandidata za Gradonačelnika na ovogodišnjim Lokalnim izborima (video) се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *