Todorović, SDS – Republika Srpska mora da se brani i ne smije da se dalje uništava (video)

Todorović, SDS – Republika Srpska mora da se brani i ne smije da se dalje uništava (video)


Predstavnik Kluba odborinka SDS u Skupštini Grada Bijeljina Anka Todorović, novinarima je govorila o prijedlogu Rezolucije o zaštiti i nepovredivosti prava Republike Srpske i jedinica lokalne samouprave u Republici Srpskoj i njenoj diskusiji i glasanju o istoj.

“Ja ću govoriti u ime Kluba odbornika Srpske demokratske stranke, jer, kao što sam istakla na zasjedanju Skupštine, niko kao Srpska demokratska stranka nema takvo iskustvo i kada međunarodna zajednica kažnjava ljude iz Republike Srpske, odnosno u ovom slučaju članove Srpske demokratske stranke… Svi znamo o čemu se tu radi, znači, kada je veliki broj naših ljudi sklonjen iz političkog života, skoro iz života, kada je presjednik naše Republike tada bukvalno izbačen sa svoga mjesta… Mi mislimo da je tada počelo rastakanje Republike Srpske, da je tada počelo oduzimanje svega onoga što su bili atributi Republike Srpske… Mi tada nismo imali podršku, nažalost, kakvu danas vidimo da postoji i smatramo da Republika Srpska nije stvorena da bi bilo ko nju uništavao, prije svega, ovi spoljni, a ni unutrašnji činioci. Pošto su naši poslanici i uopšte naše rukovodstvo podržali u Narodnoj skupštini ovu priču, mi smatramo da i mi treba u tom smislu da se oglasimo i da kažemo da Republika Srpska mora da se brani i da ne smije da se dalje uništava”, rekla je Todorovićka.

Kako kaže, ona lično smatra da je poprilično kasno sve ovo što se danas radi.

“Ja nemam više ništa da kažem osim da ponovim da smo mi u tom smislu podržali ovu Rezoluciju danas. Pitala sam u Komisiji za propise da li je to naša nadležnost, odgovoreno mi je da mi imamo uporišta, ja znam naš Statut i naš Poslovnik da ima uporišta u našim aktima, ali znamo svi da je ovo politička priča i u tom smislu nemam više ništa da kažem”, zaključila je Todorović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак Todorović, SDS – Republika Srpska mora da se brani i ne smije da se dalje uništava (video) се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *