Sastanak predstavnika pravosudnih institucija Regije Bijeljina i članova ekspertnog tima

Sastanak predstavnika pravosudnih institucija Regije Bijeljina i članova ekspertnog tima


U okviru projekta „Jačanja kapaciteta pravosuđa“, koji implementira Visoki sudski i tužilački savjet Bosne i Hercegovine, u prostorijama Osnovnog suda u Bijeljini, dana 06. februara 2024. godine, održan je cjelodnevni sastanak predstavnika Osnovnog suda u Bijeljini, Okružnog suda u Bijeljini, Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, te predstavnika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH i članova ekspertnog tima, s ciljem unapređenja rada krivičnih odjeljenja u sudovima.

Tim povodom, navedeni predstavnici su prisustvovali suđenjima u dva krivična postupka, u fazama statusne konferencije i glavnog pretresa, nakon kojih su podijelili međusobna zapažanja i komentare sa postupajućim sudijama i predsjednikom krivičnog odjeljenja. 

Pored toga, teme za razgovor su se ticale primjene alata za procesnu disciplinu i planiranja suđenja, odnosno mogućnostima za veću koncentraciju ročišta.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак Sastanak predstavnika pravosudnih institucija Regije Bijeljina i članova ekspertnog tima се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *