Volonteri Crvenog krsta Bijeljina darivali krv (foto)


Danas su volonteri Gradskog odbora Crvenog krsta Bijeljina darovali krv u transfuziologiji Doma zdravlja, a sve u okviru obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta.

Iz Crvenog krsta su poručili da ovo nije prva akcija doborovoljnog darivanja krvi, a da su je simbolično organizovali u nedjelji kada se obilježava Dan Crvenog krsta. Kako kažu, itekako im je značajno ako uspiju da spasu bar jedan život na ovaj način.

„Danas smo uključili i školu iz Janje, a naši punoljetni volonteri su se rado odazvali na ovu akciju. Ova akcija traje već od 9. maja, a sutra očekujemo najviše doza krvi koje ćemo darivati Domu zdravlja“, rekao je sekretar Doma zdravlja Aleksandar Savić.

Iz bijeljinskog Doma zdravlja ističu da su im akcije darivanja krvi itekako značajne, s obzirom da dio krvi koje imaju dopremaju u službe i druge gradove kojima je to neophodno.

Godišnje dobiju oko 5.000 doza krvi, od čega modernom tehnologijom i transfuziologijom naprave oko 15.000 komponenti. Od svega proizvedenog iz krvi, oko 60% uputimo ka drugim službama tamo gdje je najpotrebnije, a prije svega, zadovolje potrebe bijeljinske Bolnice. Najviše doza krvi, Služba za transfuzijsku medicinu Bijeljina, uputi prema Kliničnom centru Banjaluka gdje se liječe najteži pacijenti iz Bijeljine, za čije je ozdravljenje potreban najveći broj krvnih komponenti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *