MINISTAR MINIĆ U BIJELJINI: Obezbjeđena su još četiri miliona za saniranje posljedica nastalih afričkom kugom svinja (foto, video)

MINISTAR MINIĆ U BIJELJINI: Obezbjeđena su još četiri miliona za saniranje posljedica nastalih afričkom kugom svinja (foto, video)


Danas je u Bijeljini održan sastanak ministra poljoprivrede, Save Minića sa semberskim poljoprivrednicima. Posebna tema bila je afrička kuga svinja. Minić je istakao da su obezbjeđena još četiri miliona za saniranje i posljedica nastalih afričkom kugom svinja.

“Ostalo nam je još oko četiri miliona od ukupno 24 miliona, što je u svakom slučaju za pohvalu, i pored svih primjedbi. To su vanredna sredstva, to je iznos koji je uplaćen iz fondova koji su se morali napraviti da bi naši poljoprijedni proizvođači imali saniranu štetu, ali ono što je bitno da smo prva sredstva koja smo imali, isplatili svima onima koji su imali štetu do pet, odnosno do sedam hiljada komentibilnih maraka, a to su upravo oni koji su držali svinje da sebi obezbijede hranu za narednu godinu”, rekao je ministar.

Minić je najavio da će u narednih sedam dana biti održan sastanak u Bijeljini sa stručnim kadrom oko ponovnog unosa svinja u tov. Takođe, najavljena je i izmjena Pravilnika koja će biti urađena do petka, odnosno, svako ko ne bude registrovan i ko ne bude imao uvjerenja o porjeklu, kao i zdrastvena uvjerenja neće više biti predmet obeštećenja.










On je istakao i da je napravljena velika usluga svima koji su pretrpjeli štetu, jer su obeštećeni svi, bez obzira da li su bili u sistemu.

Takođe, Minić je istakao da će ministarstvo sa 60% u polisi osiguranja. Konkretno, kada je Bijeljina u pitanju, Gradska uprava učestvuje sa 20%.

“Vlada izvaja tri miliona maraka za osiguranje. To je izuzetno značajna mjera i izuzetno velika mjera”, kaže Minić, te dodaje da ono što je obilježilo današnji sastanak jeste prisustvo Gradonačelnika Petrovića.

“Ja sam došao razgovarati sa poljoprivrednim proizvođačima. Onog momenta kad budem napravio konekciju, evo, pozivam gradonačelnika da dođe sutra da mi da broj telefona, kao i svi ostali i da sjednemo i da na dobrobit ovih svi poljoprivrednih proizvođača i naših građana sjednemo i razgovaramo”, kaže Minić.

On je takođe istakao da će sve mjere tekuće proizvodnje biti uvećane od 15 do 20%, čak i 25%.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак MINISTAR MINIĆ U BIJELJINI: Obezbjeđena su još četiri miliona za saniranje posljedica nastalih afričkom kugom svinja (foto, video) се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *