Miloje Nikolić „enciklopedija“ geneze FK “Proleter“ iz Dvorova (foto)

Miloje Nikolić „enciklopedija“ geneze FK “Proleter“ iz Dvorova (foto)


Miloje Nikolić „enciklopedija“ geneze FK “Proleter“ iz Dvorova

Miloje Nikolić, učitelj, Miloje Nikolić diplomirani defektolog, Miloje Nikolić sekretar Mjersne zajednice Dvorovi, Miloje Nikolić sportista, Miloje Nikolić direktor Osnovne škole u Dvorovima i na sve to izvanredan govornik i faktograf sela Dvorovi. To je naš Miloje.

U ovom tekstu ćemo se baviti samo Milojinom sportskom biografijom a o ostalim napisanim epitetima, nekom drugom prilikom.

Miloje je kao dječak, skupa sa svojim vršnjacima imao teško djetinstvo, siromaštvo, ali igranje fudbala kao dječaka a kasnije i odraslog mladića mu je davalo snagu za nove uspjehe. Polako je stasavao u visomkog i jakog čovjeka koji je imao sve potrebne preduslove za bavljenje fudbalom.

Počeo je sa igranjem fudbala krajem pedesetih i početkom šezdesetih godina dvadesetog vijeka sa generacijom koja je tada stvarana u Dvorovima i koja je započela prvo redovno takmičenje.Bio je centarfor i jedan od golgetera te generacije. Učestvovao je sa ekipom u redovnom takmičenju sreza Brčko i tada osnovanom takmičenju „Kup Zadrugara“.

ČETVRTI S LIJEVA U GORNJEM REDU.

Međutim, u to vrjeme teška bolest, odvukla ga je od Dvorovljanskog fudbalskog igrališta u razne bolnice i sanatorijume a kasnije na školovanje, pa nije pružio maksimum u Proleteru. Po završetku školovanja, nastanio se u Puškovcu,kod Koraja, gdje je radio kao učitelj a onda započeo ponovnu fudbalsku karijeru u FK “Bratstvo“ iz Koraja.

Svo ovo vrijeme, Miloje nikada nije kidao veze sa svojim selom i uvjek kada je dolazio na odmore družio se sa fudbalom, igrao prijateljske utakmice a početkom osamdesetih godina se vraća u Dvorove i postaje sekretar Mjesne zajednice. Odmah se uključio u rad Uprave kluba gdje pruža nesebičnu podršku i gdje postaje jedna od važnih karika bitisanja kluba.

Pored svih ovih opisa,on je izuzetna „enciklopedija“ geneze Dvorova, Dvorovljana, Proletera, Kulturno umjetničkog društva i drugih aktivnosti. Prosto je milina sjediti u njegovom društvu i slušati njegove tečne i poučne priče kako o istoriji sela tako i o ljudima i njihovim zaslugama i osobinama. Nadamo se da ćemo nekada moći pisati i o tome, piše istoričar FK “Proleter“ Dvorovi Vladan Simeunović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdesavanjaubijeljini.com

Чланак Miloje Nikolić „enciklopedija“ geneze FK “Proleter“ iz Dvorova (foto) се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *