U Bijeljini održan zimski „Salon vina“ (foto, video)

U Bijeljini održan zimski „Salon vina“ (foto, video)


Turistička organizacija grada Bijeljina organizovala je zimsko izdanje manifestacije „Salon vina“ pod nazivot „Okusi Srbije“. Ova manifestacija dio je najvećeg i najznačajnijeg vinskog događaja u regionu „Regio Wine Trails Festival“. Ove godine, po prvi put salon se organizuje kao samostalni projekat, koji će postati tradicionalan kao zimsko izdanje.



„Ovo je još jedna prilika da u našem gradu organizujemo događaj koji će doprinijeti obogaćivanju turističke ponude u Bijeljini. Na ovogodišnjem „Salonu vina“ predstavile su se, uglavnom, vinarije sa područja Srbije i manjim dijelom sa prostora Bosne i Hercegovine. Tu su i vinarije iz regiona. Ovo je prilika da bijeljinskom kraju predstavimo najbolje iz svijeta vinske i gastro ponude što nudi Srbija. Jedan od partnera Salona vina je i Ambasada Republike Srbije u BiH, te grad Bijeljina“, rekao je Dragan Tešić portparol Turističke organizacije Grada Bijeljina.

U odnosu na izdanje Sajma vina, koji se devetog juna ove godine održao na istom mjestu, u Hotelu Drina, večeras je bilo nešto manje izlagača. Kako su nam objasnili organizatori, ljetos su u Bijeljini svoja vina predstavili brojni vinari sa prostora cijele nekadašnje Jugoslavije dok je večeras akcenat stavljen na promociju vina koja su proizvedena u 14 vinarija u Srbiji.

Jedan od organizatora, Fikret Nadarević, izrazio je oduševljenje što se po prvi put u Bijeljini radi i zimsko izdanje Salona.

„Odličan je odaziv vina iz Srbije, imamo i nekoliko premijera vina. Bijeljinska publika pokazuje da voli vino, da živi vino i iz sajma u sajam sve nam je bolja posjeta, reakcije i sve veći je broj vinara“, istakao je Nadarević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

Чланак U Bijeljini održan zimski „Salon vina“ (foto, video) се појављује прво на Dešavanja u Bijeljini.



Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *